Τετάρτη, Ιούλιος 24, 2019
Aglio e olio
Συνταγές

Μακαρόνια aglio e olio (σκόρδο και λάδι)

3.28Kviews

Τα μακαρόνια aglio e olio είναι ίσως η ευκολότερη Ιταλική συνταγή για μακαρόνια, όπου κυρίαρχη γεύση είναι η καυτερή πιπεριά που ταιριάζει απόλυτα με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και είναι ιδανική επιλογή όταν επιθυμείτε κάτι γευστικό στα γρήγορα.

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια (1/2 κιλο)
  • 120 ml ελαιόλαδο (περίπου 1 ποτηράκι του κρασιού)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες, τριμμένες
  • λίγα φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • αλάτι

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Εν τω μεταξύ θα ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Όταν είναι ζεστό, προσθέστε το λιωμένο σκόρδο την ψιλοκομμένη πιπεριά και τα αναμειγνύετε μαζί για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει το σκόρδο. Σβήστε τη φωτιά.

Όταν βράσουν τα μακαρόνια (κατα προτίμηση al dente) στραγγίστε τα και τσιγαρίστε τα μαζί με τον μαϊντανό, ανακατεύοντάς τα καλά στο τηγάνι με το ελαιόλαδο και και το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό.

Σερβίρετε με τυρί της αρεσκείας σας, κατα προτίμηση πεκορίνο ή τύπου πεκορίνο και καλή σας όρεξη.

Leave a Response