Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
TravelΕλλάδα

Βουτούμι: Το κρυμμένο μυστικό των Αντίπαξων -Η παραλία με τα λουλακί νερά που θα ζήλευε και η Χαβάη [εικόνες]

4.18Kviews

Αν υπάρχει παράδεισος θα είναι κάπως έτσι. Ενας μικρός κόλπος με ρηχά, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά με τη βλάστηση να κατεβαίνει μέχρι το κύμα και την παραλία χωμένη στο βάθος του με λευκή άμμο και βότσαλα. Οπως δηλαδή το Βουτούμι στους Αντίπαξους.

Πέρα από τα νερά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα της Χαβάης, ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι η βλάστηση, με τα κυπαρίσσια να φτάνουν μέχρι την άμμο. Παλιότερα το πλάτωμα πίσω από την παραλία ήταν τέλμα και σ’ αυτό οφείλεται η οργιώδης βλάστηση.

Κατά πολλούς το Βουτούμι είναι η καλύτερη από τις δυο «μυθικές» παραλίες των Αντιπάξων και για ορισμένους μια από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Telegraph την συμπεριέλαβε στο αφιέρωμα με τις πιο όμορφες «κρυμμένες» παραλίες της Ευρώπης. «Είναι αδύνατο να αντισταθείς να βγάλεις τα σανδάλια σου για να αισθανθείς την άμμο ανάμεσα στα δάχτυλά σου καθώς το καραβάκι σε αφήνει στο Βουτούμι με τα καταπληκτικά τιρκουάζ και λουλακί νέρα…», γράφει.

 

voutoumi-4 voutoumi_antipaxoi-didee assets_LARGE_t_183762_53701596 40099-viewom 4da26406deded880df8f0aee8cb77f52

Πηγή

Leave a Response