Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Καθημερινά

Ξεκίνησε η επένδυση για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της χώρας!

2.63Kviews

Ξεκίνησε η κατασκευή της συστοιχίας αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 147 MW, από την Enel Green Power στην περιοχή Καφηρέας που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της  Εύβοιας και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Καρύστου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της χώρας και το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ περίπου.

Το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2019 και έχει σύμβαση αγοράς ενέργειας (Power Purchase Agreement-PPA) με τον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), διάρκειας 20 ετών.

Χωρίς-τίτλο-244

Η συστοιχία αιολικών πάρκων του Καφηρέα θα διασυνδεθεί με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω ενός ηλεκτρικού συστήματος (150kV) που αποτελείται από υποσταθμούς ανύψωσης και εναέρια, υποβρύχια, υπόγεια γραμμή υψηλής τάσης.

Θα παράγει περίπου 483 GWh ετησίως, που ισοδυναμούν στις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες 129.000 ελληνικών νοικοκυριών, περίπου, ενώ θα συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου κατά 433.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) το χρόνο.

Η Enel Green Power Hellas λειτουργεί ήδη δύο αιολικά πάρκα στοn Δήμο Καρύστου, την «Ηλιόλουστη Ι» με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 7,5 MW και την «Ηλιόλουστη ΙΙ» συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 9 MW, αντίστοιχα.

Η εταιρεία είναι ηγετική δύναμη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελλάδας και είναι παρούσα με έργα ΑΠΕ εγκατεστημένης ονομαστικής ισχύος 308 MW, αξιοποιώντας αιολικές, ηλιακές και υδροηλεκτρικές πηγές ενέργειας.

 

Πηγή: travelstyle

Leave a Response