Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Καθημερινά

Η Ελληνική Κανονιοφόρος «Μαχητής» με βυζαντινή σημαία στο ιστό προκάλεσε πανικό στην Τουρκία

1.83Kviews

Ένα βίντεο παρουσίασε την Τετάρτη τόσο το τουρκικό πρακτορείο Anadolu όσο και μία εφημερίδα της Σμύρνης, σύμφωνα με το οποίο η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Μαχητής» πέρασε προχθές πολύ κοντά από τη Σμύρνη και ο κυβερνήτης της ύψωσε τη σημαία του Βυζαντίου. Το θέμα αυτό κάνει τον γύρο της Τουρκίας με την τουρκική προπαγάνδα να οργιάζει εις βάρος της χώρας μας.

Νίκος Χασαπόπουλος

Δείτε τώρα τα πραγματικά περιστατικά: Η κανιοφόρος «Μαχητής» μετείχε στις 17 Ιανουαρίου σε προγραμματισμένη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού και βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ανατολικά της Χίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και με διελεύσεις εντός των διεθνών χωρικών υδάτων. Ούτε ο κυβερνήτης της ύψωσε καμία σημαία, πολύ περισσότερο τη σημαία του Βυζαντίου.

Αλλά το βίντεο που προβάλλεται από τα τουρκικά μέσα δεν δείχνει απολύτως τίποτα, παρά μόνον κάτι πλοία κοντά στην ελληνική κανονιοφόρο. Και το σημαντικότερο, την ημέρα που οι Τούρκοι ψευδώς ισχυρίζονται ότι πέρασε από τη Σμύρνη, το πολεμικό πλοίο βρισκόταν στον Ναύσταθμο Ελευσίνας.

Έτσι, για άλλη μια φορά οι Τούρκοι με ψεύτικα στοιχεία επιχειρούν να δείξουν τη δήθεν επιθετική ενέργεια της χώρας μας. Όπως συνέβη τις προάλλες στα Ίμια με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος», όταν ένα τουρκικό σκάφος του Λιμενικού πέρασε ξυστά απ’ αυτήν. Οι Τούρκοι τότε έδειξαν ένα βίντεο που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Βίντεο όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει τραβήξει και το πλήρωμα του «Νικηφόρος». Και έχει ενδιαφέρον εάν ποτέ δοθεί στη δημοσιότητα.


Πηγή

Leave a Response