Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Ειδήσεις

Αποτυπώματα και DNA «δίνουν» τον δολοφόνο του Στεφανάκου

1.5Kviews

Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έδωσαν μεγάλη σημασία στην λεπτομερή εξερεύνηση της πόρτας του αυτοκινήτου.

Η πόρτα της θωρακισμένης BMW του Βασίλη Στεφανάκου… δείχνει τον εκτελεστή του «συμβολαίου» θανάτου του. DNAκαι αποτυπώματα του δολοφόνου εκτιμούν ότι θα έχουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, από την… αναγκαστική απροσεξία του να κρατήσει ή να ανοίξει την πόρτα του οδηγού του οχήματος.

Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έδωσαν μεγάλη σημασία στην λεπτομερή εξερεύνηση της πόρτας του αυτοκινήτου προκειμένου να εντοπίσουν γενετικό υλικό και αποτυπώματα που ενδεχομένως ανήκουν στον δράστη. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς πιθανή ταυτοποίησή τους, με αποτυπώματα και DNA, σεσημασμένου ατόμου, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα ο εκτελεστής να φορούσε χειρουργικά γάντια, ωστόσο οι αυτόπτες μάρτυρες και το υλικό από κάμερες ασφαλείας δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο, δείγμα της πιθανής… αδιαφορίας του δράστη να αφήσει τα γενετικά του αποτυπώματα.
«Έλληνες» εκτελεστές

Οι τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου του Βασίλη Στεφανάκου περιγράφοντας τις κινήσεις του δολοφόνου, ανέδειξαν την επαφή του με την πόρτα της BMW με τα θωρακισμένα τζάμια.

«Ο Βασίλης Στεφανάκος κατέβηκε τις σκάλες από τα γραφεία της εταιρείας υγραερίου που έχει πάνω από το ζαχαροπλαστείο συμφερόντων του. Όταν έφθανε κοντά στο αυτοκίνητό του, ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας που ήταν σταθμευμένη σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ έτρεξε γρήγορα προς το μέρος του. Τον άφησε να ανοίξει το αυτοκίνητο, να κάτσει στην θέση του οδηγού. Τότε είδα τον δράστη να κρατά ή να ανοίγει την πόρτα με το αριστερό του χέρι. Στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί κατά ριπάς με το πολεμικό όπλο» περιγράφει στην κατάθεσή του ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Οι αστυνομικοί επιχειρώντας να εξηγήσουν την «απρόσεκτη» κίνησή του, εκτιμούν πως πιθανή επιδίωξη του δράστη ήταν να εκδηλώσει την δολοφονική επίθεση του πριν ο στόχος μπει στο αυτοκίνητό του αλλά δεν πρόλαβε και… αναγκάστηκε να κρατήσει ή να ανοίξει την πόρτα του οχήματος. Η καθυστέρηση στην προσέγγιση, όπως εξηγούν οι αστυνομικοί, μπορεί να οφείλεται στην παρατήρησή του δράστη προκειμένου να διαπιστώσει αν ο Βασίλης Στεφανάκος είχε στο πλευρό του κάποιον «φίλο» που τον συνόδευε.

Δύο φίλοι, αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας, βρέθηκαν πολύ κοντά στους δράστες όταν εκείνοι ανέμεναν τον στόχο τους στον χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ, και άκουσαν κάποιους από τους διαλόγους ανάμεσά τους. Από τις καταθέσεις τους προκύπτουν σοβαρές πιθανότητες οι δράστες να ήταν… Έλληνες, καθώς επισημαίνουν κάποιους χαρακτηριστικούς ιδιωματισμούς, που αυξάνουν τα ποσοστά της εντοπιότητας!
Γιατράκης, Γρίβας, Στεφανάκος

Οι τρεις τελευταίες εκτελέσεις «συμβολαίων» θανάτου, φαίνεται να έχουν πολλά κοινά σημεία αναφορικά με την μεθοδολογία των δολοφόνων, που δεν αποκλείεται να έχουν κοινά πρόσωπα και να προέρχονται από το ίδιο «γραφείο» ενοικιαζόμενων εκτελεστών.

Τον Απρίλιο του 2016 δολοφονείται, έξω από το σπίτι του στην οδό Κεφαλληνίας στον Άλιμο, ο 42χρονος Μιχάλης Γιατράκης ιδιοκτήτης μπαρ και αθλητής του body building. Οι δύο τουλάχιστον δράστες τον είχαν γαζώσει με 14 σφαίρες πολεμικού καλάσνικοφ και περιστρόφου, όταν έμπαινε στο αυτοκίνητό του. Το θύμα είχε συλληφθεί το 2004 για κατοχή 300 γραμμαρίων κοκαίνης στη Λάρισα, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 χρόνων, αλλά αποφυλακίστηκε το 2009. Σε μικρή απόσταση βρέθηκε καμένο το όχημα των δραστών, έχοντας στο εσωτερικό του το όπλο και κάλυκες, και όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί λίγες ημέρες νωρίτερα από την Νέα Σμύρνη.

Τον Μάιο του 2017, εκτελείται στα Γλυκά Νερά, ο Βασίλης Γρίβας, και αυτός μέσα στο αυτοκίνητό του, λίγα δευτερόλεπτα αφού είχε βγει από αυτό ο 10χρονος γιος του προκειμένου να κατευθυνθεί στο σχολείο του. Το θύμα ήταν «συνεργάτης» του επονομαζόμενου «Καράφλα», ενός εκ των υπόπτων της υπογραφής του «συμβολαίου» θανάτου του Βασίλη Στεφανάκου.
Παπάς «υπερασπιστής» με ροζ πληρωμή

Τα μέλη της συμμορίας του «Καράφλα»… προσλαμβάνονταν ακόμη και από «συνεργαζόμενους» επιχειρηματίες για εξαναγκαστικές «υποτιμήσεις» των τιμών αγοράς ακινήτων και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Ένας 43χρονος ιερέας από το Χατζηκυριάκειο είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του «υπαρχηγού» της συμμορίας, «υποχρεωμένος» για τις… ροζ υπηρεσίες, που του είχαν προσφερθεί δωρεάν! Από τις συνομιλίες του προέκυπτε ότι ο κατηγορούμενος του είχε παράσχει δωρεάν γυναικεία παρέα γι αυτό δέχθηκε να καταθέσει. Ο «υπαρχηγός» του έστειλε μήνυμα sms, στο οποίο τον καθοδηγούσε τι θα πει.

«Θα πεις ότι με γνωρίζεις από το 1994, ότι είμαι χριστιανός ορθόδοξος, ότι είμαι καλός οικογενειάρχης με τρία παιδιά, ότι είμαι μάγειρας και ξυπνώ πρωί» παρότι εκείνος ξυπνούσε στις 14:00 το μεσημέρι μετά τις νυχτερινές εκβιαστικές «περιπολίες». Ο ιερέας κατηγορήθηκε για ψευδορκία.

Από τις συνομιλίες μελών της εκβιαστικής ομάδας προέκυπτε ότι σωματώδεις νεαροί από την Αλβανία έμπαιναν «μπροστά» στις προσπάθειες μείωσης των τιμών αγοράς καταστημάτων ή κτιρίων κατ’ εντολή «πρόθυμων» επιχειρηματιών, μελλοντικών «συνεργατών». Για παράδειγμα ενεπλάκησαν στην πώληση μπαρ στη Γλυφάδα για το οποίο ο ιδιοκτήτης του ζητούσε 100.000 ευρώ, ενώ μετά την παρέμβασή τους η τιμή έπεσε στις 80.000 ευρώ.
Ο «Στρατηγός» και οι… street fighters

Ένας απότακτος αστυνομικός που έχει σχέση με το μπαρ του Μικρολίμανο που γάζωσε ο Αρμπέρ Μπάκο το 2014, ενώ ήταν εν ενεργεία, όπως υποστήριζαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής συνόδευε αρχηγικό μέλος της ομάδας του «Καράφλα» στις μετακινήσεις του, ενώ όταν ήταν σε διαθεσιμότητα ξυλοφόρτωσε μαζί με τον «αρχηγό» αξιωματικό του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το 1999.

Στα στοιχεία εκείνη της δικογραφίας, προέκυπτε ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης που είχε ανοίξει η ομάδα του «Καράφλα» με εκείνη των εκβιαστών… street fighters, που είχε εξαρθρωθεί στα νότια προάστια. Ένας επιχειρηματίας στο Αιγάλεω χρωστούσε χρήματα σε κάποιο μέλος της ομάδας των νοτίων προαστίων αλλά η ομάδα του «Καράφλα» μπήκε μπροστά για την μη πληρωμή του, με αποτέλεσμα το άνοιγμα ενός νέου «πεδίου μάχης».

Σημειώνεται ότι η συμμορία των… street fighters, ονομασία που τους αποδόθηκε εξαιτίας της ενασχόλησης αρχηγικών μελών της με τη διοργάνωση τουρνουά πολεμικών τεχνών, είχαν επιτεθεί βάναυσα σε ιδιοκτήτη καταστήματος ο οποίος για «6 μήνες έτρωγε με το καλαμάκι. Του διέλυσαν τη γνάθο για… 14 ευρώ λογαριασμό», ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Σε άλλη περίπτωση έστειλαν μια ολόκληρη οικογένεια για 3 μήνες στο νοσοκομείο, σε άλλον του έσπασαν με σφυρί το δάκτυλο, τους «νοίκιασε» γιατρός για ένα… πέρασμα σε συνέλευση συνδικαλιστικών οργάνων νοσοκομείου, ενώ εμφανίστηκαν σε φοιτητικές εκλογές «ενοικιαζόμενοι» για τον εκφοβισμό αντιπάλων και ψηφοφόρων.

 


Πηγή

Leave a Response