Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018
Συνταγές

Μακαρονόπιτα

465views

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο: 45 λεπτά


Υλικά:

300 γρ. μακαρόνια Νο3

6 φύλλα κρούστας

400 γρ. τυρί φέτα

300 γρ. ανθότυρο

1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο

1½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

3 αυγά

1 κουταλάκι λάδι

2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Αλάτι

Διαβάστε ακόμα: Ψητά τορτελίνια με τυριά

Για την κρέμα:

½ φλιτζάνι αλεύρι

2 κουταλιές βούτυρο

1 κουταλιά λάδι

3 φλιτζάνια γάλα

Αλάτι

 

Εκτέλεση:

Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε λίγο αλάτι, το λάδι και τα μακαρόνια. Τα βράζετε και τα σουρώνετε.

Χτυπάτε τα αυγά και τα βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε τη φέτα σε κομματάκια, το ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι, το κασέρι, τη γραβιέρα και τα ανακατεύετε.

Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το λάδι, το αλεύρι, αλάτι και τα ανακατεύετε με το σύρμα, μέχρι να ζεσταθούν. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε.

Παίρνετε ένα ταψί Νο 32. Το αλείφετε με βούτυρο και στρώνετε τα μισά φύλλα, αλείφοντας τα ένα ένα με βούτυρο. Ρίχνετε τα μακαρόνια, τα στρώνετε και τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης αλείφοντάς τα με βούτυρο. Χαράζετε τη μακαρονόπιτα σε λωρίδες και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.

Διαβάστε ακόμα: Γαριδομακαρονάδα

Βρείτε όλες μας τις συνταγές εδώ

Leave a Response

Inline
Inline