The hotel finder
Σέρβις μηχανών

Μους σοκολάτα bitter

Από στις 5 Ιουνίου 2015
Μους σοκολάτα bitter

Υλικά (11 μερίδες)

  • 450 ml κρέμα σαντιγύ 35%
  • 325 γρ κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη Valrhona
  • 150 ml γάλα 1.5% λιπαρά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light
  • 3 τεμ. κρόκοι αυγών
  • 3 γρ Sweete
  • 100 γρ καβουρδισμένα φουντούκια

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα, τη light κρέμα γάλακτος και τη Sweete σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.

Έπειτα, έχοντας βάλει τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μίγμα που ήδη έχουμε βράσει και ανακατεύουμε.

Βάζουμε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και το σουρώνουμε αμέσως σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή περίπου ποσότητα μίγματος στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σύρμα, έπειτα προσθέτουμε και το υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύουμε ξανά έως ότου ομογενοποιηθεί καλά.

Σε ένα μπολ που έχουμε βάλει την κρέμα σαντιγύ, ρίχνουμε το μίγμα της κουβερτούρας και τα καβουρδισμένα φουντούκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Έπειτα σερβίρουμε σε ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η μους.

Αφού σταθεροποιηθεί η μους, μπορούμε να διακοσμήσουμε με τρίμμα σοκολάτας και σπασμένα φουντούκια

Tip
Μπορούμε εάν επιθυμούμε να αρωματίσουμε τη μους μας με ξύσμα πορτοκάλι ή ξύσμα λεμόνι.

Η συνταγή είναι από το Εργαστήριο Γλυκισμάτων AΚΤΑΙΟΝ » www.aktaio.com

Σας ενδιαφέρουν;

About Aktaion

Κάντε κάθε στιγμή της ζωής σας πιο γλυκιά, απολαμβάνοντας τις λεπτές μοναδικές γεύσεις και τις αυθεντικές συνταγές με την ποιότητα του ΑΚΤΑΙΟΝ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *