Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Quiz

2 ερωτήσεις που μόνο ιδιοφυΐες ή σχιζοφρενείς μπορούν να απαντήσουν

4.17Kviews

Είναι σχεδόν αδύνατον να διακρίνουμε έναν φυσιολογικό άνθρωπο από έναν σχιζοφρενή μόνο από την εμφάνιση. Χρησιμοποιούνται πολλά ψυχιατρικά τεστ και μέθοδοι για να καθορίσουν αν ένας άνθρωπος είναι υγιής ψυχικά ή χρειάζεται βοήθεια.

Δείτε παρακάτω 2 ερωτήσεις, που μόνο ιδιοφυΐες ή σχιζοφρενείς μπορούν να απαντήσουν.

Σημαντικό: Για να έχετε ακριβή αποτελέσματα, απαντήστε στις ερωτήσεις σύμφωνα με τα συναισθήματά σας. Επικεντρωθείτε σε αυτό που βλέπετε και όχι σε αυτό που θα έπρεπε να φαίνεται. Δείτε προσεχτικά τις 2 εικόνες και απαντήστε στις ερωτήσεις.

 

1. Η μάσκα είναι κυρτή από τη 1 ή και από τις 2 πλευρές;

 

2. Η μάσκα γυρίζει από τη 1 ή και από τις 2 πλευρές;

 

Απαντήσεις

  1. Η μάσκα είναι κυρτή μόνο από τη μια πλευρά.
  2. Η μάσκα γυρίζει προς τα δεξιά.

Ποιος είναι ο πιο χαζός εδώ; Η κάθε μία από τις επιλογές σας δείχνει την προσωπικότητα σας

Είστε ιδιοφυΐες ή σχιζοφρενείς;

Αν απαντήσατε και στις 2 ερωτήσεις λάθος, μην ανησυχείτε: είστε ένας απόλυτα υγιής άνθρωπος. Αν μια από τις ερωτήσεις σας φάνηκε πολύ προφανής, τότε ίσως πρέπει να επισκεφθείτε έναν ψυχίατρο.

Η αλήθεια είναι ότι ο εγκέφαλος ενός υγιούς ανθρώπου τείνει προς την αυτο-εξαπάτηση. Λαμβάνει υπόψιν του τεχνητές μορφές και επιπλέον σκιές, οι οποίες «διορθώνουν» την εικόνα.

Οι σχιζοφρενείς δεν έχουν αυτή τη φαντασία. Ο εγκέφαλός τους δεν μπορεί να συνδέσει τις λεπτομέρειες. Βλέπουν τη μάσκα ακριβώς όπως είναι. Για αυτούς, η μάσκα είναι κυρτή και γυρίζει μόνο σε μια κατεύθυνση.

Ποια είναι η διαφορά που δείχνει ότι κάποιος είναι ιδιοφυΐα; Η σχιζοφρένεια και η ευφυΐα δεν διαφέρουν πολύ. Οι ιδιοφυΐες έχουν και τα δυο είδη σκέψης και μπορούν να τα εναλλάσσουν. Βλέπουν την ψευδαίσθηση ακριβώς όπως είναι, αλλά αντιλαμβάνονται αμέσως την παγίδα. Αν το θελήσουν, ο εγκέφαλός τους μπορεί να σταματήσει την ψευδαίσθηση.


Πηγή

Leave a Response