Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Ειδήσεις

Το Πακιστάν επαναφέρει τις δημόσιες εκτελέσεις για τους παιδόφιλους μετά από φόνο 6χρονης

2.84Kviews

Η Σύγκλητος του Πακιστάν σκέφτεται να εισάγει ένα νομοσχέδιο για να επαναφέρει τον δημόσιο απαγχονισμό για άτομα που βιάζουν ή απαγάγουν παιδιά κάτω των 14 ετών.

Αυτή η απόφαση ήρθε μετά την βίαιη δολοφονία της 6χρονης Ζαϊνάμπ Ανσάρι που την απήγαγαν ενώ πήγαινε στο σχολείο και παράτησαν το άψυχο σώμα της σε μια χωματερή στο ανατολικό Πακιστάν. Η δολοφονία της μικρής ξεσήκωσε κύματα αντιδράσεων σε όλη την χώρα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων, Ρεχμάν Μαλίκ, ανέφερε ότι μια τροποποίηση στον υπάρχοντα νόμο έχει ήδη εγκριθεί από την επιτροπή του και πρέπει να τεθεί ενώπιον της Γερουσίας.

Σύμφωνα με το Dawn News, η τροποποίηση του τμήματος 364-Α του Πακιστανικού Ποινικού Κώδικα 1860 δηλώνει ότι η τιμωρία για απαγωγή ή βιασμό παιδιού πρέπει να είναι η δημόσια εκτέλεση.

Σύμφωνα με τον Μαλίκ, η τροποποίηση που θέλουν να κάνουν είναι να προσθέσουν τις λέξεις «δημόσιος απαγχονισμός» στον ήδη υπάρχοντα νόμο.

Δείτε το βίντεο

Η 6χρονη Ζαϊνάμπ Ανσάρι της οποία το πτώμα βρέθηκε σε μια χωματερή στο ανατολικό Πακιστάν. 

O Iμράν Αλί συνελήφθη όταν το DNA του ταίριαξε με δείγματα που υπήρχαν στο σώμα της μικρής. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο άντρας παραδέχθηκε την ενοχή του. Στην φωτογραφία φαίνεται ο πατέρας της 6χρονης να κρατάει μια φωτογραφία της. 

Ο ύποπτος Ιμράν Αλί μεταφέρεται στο δικαστήριο. 

Λέγεται ότι ο Αλί ζούσε στην ίδια περιοχή που βρισκόταν το σπίτι της 6χρονης. 

Πλάνα από μια κάμερα ασφαλείας δείχνουν την απαγωγή της 6χρονης από έναν άντρα. 5 μέρες αργότερα βρέθηκε βιασμένη και στραγγαλισμένη σε μια χωματερή 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι της. 

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, χθες εξαγριωμένοι κάτοικοι περικύκλωσαν το σπίτι του υπόπτου. Η αστυνομία που βρισκόταν εκεί προσπάθησε να ηρεμήσει τον κόσμο. 

«Το όνομα του υπόπτου είναι Ιμράν και ζει στην ίδια περιοχή με την Ζαϊνάμπ. Τον είχαμε συλλάβει και πιο πριν, αλλά τον αφήσαμε επειδή δεν είχαμε αποδείξεις. Μετά από αυτό ξύρισε το κεφάλι του για να μην τον αναγνωρίζουν», ανέφερε ένας αξιωματούχος στο  Al Jazeera

Χιλιάδες άνθρωποι πήγαν στην κηδεία της 6χρονης Ζαϊνάμπ Ανσάρι. 

Οι γονείς της 6χρονης Ζαϊνάμπ κάθονται δίπλα της. 

Μια αγρυπνία για την Ζαϊνάμπ. 

Το 2016 αναφέρθηκαν 4.139 υποθέσεις σeξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Πακιστάν, σύμφωνα με το Σαχίλ, έναν οργανισμό που καταγράφει την κακοποίηση των παιδιών στην χώρα. 

Σε όλο το Πακιστάν έγιναν διαδηλώσεις που καταδίκαζαν την αδράνεια της αστυνομίας και κατηγορούσαν την κυβέρνηση για την αποτυχία της να προστατεύει τα παιδιά. 

 


Πηγή

Leave a Response