Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Μαθαίνω

6 Προβλήματα που συναντούν οι έξυπνοι άνθρωποι!

2.05Kviews

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι όσοι είναι έξυπνοι, δεν έχουν καν προβλήματα. Η ζωή τους είναι στρωμένη, δεν έχουν έγνοιες στο κεφάλι και ακόμα και να υπάρχει πρόβλημα, θα λυθεί πολύ εύκολα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, μιας και όσο έξυπνος και να είσαι στο τέλος της ημέρας παραμένεις ένας απλός άνθρωπος.

Τα προβλήματα που συναντά μια διάνοια μπορεί να μην είναι ίδια με τους περισσότερους, παρόλα αυτά είναι αρκετά για να τους βασανίζουν μέσα στη μέρα.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, μερικά από τα «θεματάκια» που προκύπτουν στην καθημερινότητα τους. Ίσως να σε βοηθήσει να καταλάβεις αν και εσύ ανήκεις στην κατηγορία των χαρισματικών ανθρώπων!

Τι ενοχλεί τους έξυπνους ανθρώπους

Το κουτσομπολιό και οι ανούσιες συζητήσεις τους κουράζουν!

Αν παρατηρείς ότι το κουτσομπολιό και η συζήτηση για πράγματα που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα και ενδιαφέρον, τότε ίσως να ανήκεις στην κατηγορία των χαρισματικών ανθρώπων!

Οι διάνοιες δε μπορούν να συμμετέχουν σε απλές συζητήσεις μιας και ο εγκέφαλος τους δουλεύει υπερωρίες, σκεπτόμενος όλα αυτά τα σπουδαία πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν. Κάνοντας κουτσομπολιό νοιώθουν ότι σπαταλούν τον χρόνο τους και τη φαιά τους ουσία.

Σκέφτονται περισσότερο αντί να μιλάνε

Αυτό που ξεχωρίζει ένα πολύ έξυπνο άνθρωπο από έναν μέσο είναι ότι σκέφτεται υπερβολικά και ζυγίζει τα πάντα. Οπότε εκεί που ο μέσος άνθρωπος να έδινε τη λύση σε ένα πρόβλημα σχετικά γρήγορα, μια διάνοια θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο μιας και θα θέλει να είναι ακριβής στην απάντηση του. Αν και εσύ λειτουργείς με αυτόν τον τρόπο και πολλές φορές επιλέγεις να μην εκφράσεις καθόλου την άποψη σου, επειδή δεν είσαι σίγουρος ότι η ιδέα σου είναι απόλυτα σωστή, τότε ξεκίνα να σκέφτεσαι μήπως ξεφεύγεις από το μέσο έξυπνο άτομο.

Βαριούνται εύκολα τη δουλειά τους

Στην περίπτωση που ανήκεις στην κατηγορία των ευφυών ανθρώπων, θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν είναι λίγες οι φορές που βαριέσαι την δουλειά που κάνεις. Για εσένα το μυαλό είναι εργαλείο που διαρκώς πρέπει να έχει καινούρια ερεθίσματα και καινούριες προκλήσεις. Σε μια δουλειά που επέρχεται η ρουτίνα δεν έχεις να προσφέρεις κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη προσφέρεις με αποτέλεσμα, να θέλεις να πηδήξεις από το παράθυρο!

Χάνουν ευκαιρίες

Ακριβώς εξαιτίας του γεγονότος ότι οι διάνοιες χρειάζονται χρόνο μέχρι να υλοποιήσουν μια ιδέα, πολλές φορές χάνουν ευκαιρίες και κυρίως επαγγελματικές. Βέβαια, αυτό, δυστυχώς, μπορεί να παρεξηγηθεί. Μπορεί να θεωρηθείς από συνεργάτες ή και το αφεντικό σαν τεμπέλης ή ακόμα και αδιάφορος.

Είναι κοινωνικά αδέξιοι

Και αν όλα τα παραπάνω δεν αρκούν και δεν έχεις πειστεί ότι τελικά ίσως και να περνάν και οι ευφυής άνθρωποι δύσκολα, άκου και αυτό. Όχι μόνο δε αντέχουν τους ανούσιους διαλόγους, όχι απλά το κεφάλι τους δουλεύει υπερωρίες, μέσα σε όλα αυτά ο κόσμος γύρω τους, τους θεωρεί περίεργους και αντικοινωνικούς. Φυσικά αυτό συμβαίνει γιατί το κεφάλι τους δεν σταματά ποτέ να σκέφτεται και δε θα πουν κάτι απλά για να το πουν.

Δεν ερωτεύονται εύκολα

Το κερασάκι στη τούρτα. Δεν αρνούνται να ερωτευτούν, απλά πολλές φορές παρεξηγούνται σαν άτομα και τους θεωρούν κρύους, απόμακρους και σνομπ. Εντάξει, είναι όσο να πεις δύσκολη η κατάσταση. Εκτός αυτού, τους λείπει ο αυθορμητισμός και κάπως έτσι μπορεί να χάσουν και την ευκαιρία στον έρωτα που θα είχε εμφανιστεί.

Παρόλα αυτά, αν το μυαλό σου στροφάρει ασταμάτητα και έχεις αυτά τα σημάδια, μην απογοητεύεσαι και μην σταματάς ποτέ να ελπίζεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δουλέψεις λίγο την κοινωνικότητα σου και να εκφράζεις λίγο περισσότερο όσα σκέφτεσαι και νιώθεις.

 


Πηγή

Leave a Response