Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΠεριβάλλονΦωτογραφία

Φωτογραφία δείχνει σμήνος πουλιών να σχηματίζουν ένα γιγάντιο πουλί

3.13Kviews

Μερικές φορές στη φύση συμβαίνουν πράγματα που φαίνονται πάρα πολύ καλά για να είναι αληθινά, τέλειες συμπτώσεις που απεικονίζουν έντονα την ομορφιά και το θαύμα του κόσμου γύρω μας.

Ένα τέτοιο επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια στην Κόστα Μπράβα, στη βορειοανατολική Ισπανία, όταν ένα σμήνος πουλιών (Στουρνίδες) άρχισε να συγκεντρώνεται σχηματίζοντας ένα κινούμενο σύννεφο που μετατοπίζεται. Αυτό το φαινόμενο είναι ένα αληθινό θέαμα, με εκατοντάδες, μερικές φορές χιλιάδες ή περισσότερα πτηνά που κινούνται και στρέφονται σε αυτό που φαίνεται να είναι ένας συντονισμένος, μοναδικός οργανισμός που μπορεί γρήγορα να μεταμορφωθεί σε κάποια εκπληκτικά σχήματα.

Ο φωτογράφος Ντάνιελ Μπίμπερ από το Χίλτσινγκεν της Γερμανίας ήταν εκεί όταν άρχισαν να στροβιλίζονται, πιθανότατα το αποτέλεσμα ενός αρπακτικού όπως ένας γεράκι που τα κυνηγούσε εκεί κοντά. Ήταν σχεδόν υπερφυσικό ότι σε απάντηση του αρπακτικού, το σύννεφο των πουλιών καταλήγει να στρέφεται και να μετατρέπεται σε ένα γιγαντιαίο, ενιαίο πουλί, σαν να λέει στον εχθρό τους, «είμαστε μεγαλύτεροι από εσένα».

Οι φωτογραφίες του κ. Μπίμπερ έχουν κερδίσει ένα βραβείο σε έναν διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας, αλλά δεν συνειδητοποίησε ότι είχε καταλάβει τέτοιες μοναδικές λήψεις. «Μόνο όταν είδα τις εικόνες στον υπολογιστή αργότερα, συνειδητοποίησα το σχηματισμό που είχαν δημιουργήσει τα πουλιά», δήλωσε στην Daily Mail. «Ήμουν τόσο συγκεντρωμένος στη λήψη φωτογραφιών εκείνη τη στιγμή που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τα πουλιά είχαν δημιουργήσει ένα γιγαντιαίο πουλί στον ουρανό.»

Ήταν μια περίπτωση όπου η υπομονή του κ. Μπίμπερ, ο οποίος είχε ξανά δοκιμάσει και απέτυχε να συλλάβει τις εικόνες που κατάφερε τώρα, ανταμείβεται.» «Προσπάθησα να φωτογραφήσω τα πουλιά, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε όπως ήλπιζα », είπε. » «Τελικά πήγαινα στο συγκεκριμένο μέρος για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες για να τραβήξω αυτές τις φωτογραφίες. Διάλεξα ένα σημείο όπου σκέφτηκα ότι θα εμφανιστούν και περίμενα.»

Μερικές φορές στη φύση συμβαίνουν πράγματα που φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά

Ο φωτογράφος Ντάνιελ Μπίμπερ από το Χίλτσινγκεν της Γερμανίας προσπαθούσε να συλλάβει το σμήνος των πουλιών επί 4 ημέρες, ώσπου τα κατάφερε

«Προσπάθησα να φωτογραφήσω τα πουλιά, αλλά ποτέ δεν λειτούργησε όπως ήλπιζα»

«Τελικά πήγαινα στο συγκεκριμένο μέρος για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες για να τραβήξω αυτές τις φωτογραφίες.»

«Ήμουν τόσο συγκεντρωμένος στη λήψη φωτογραφιών εκείνη τη στιγμή που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τα πουλιά είχαν δημιουργήσει ένα γιγαντιαίο πουλί στον ουρανό.»

«Τα πουλιά χρειάστηκαν λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα για να δημιουργήσουν αυτόν τον σχηματισμό»

«Συνειδητοποίησα ότι είχα καταγράψει ένα μοναδικό στιγμιότυπο, τεχνικά, με καλή εστίαση και υψηλή ποιότητα»

Οι εκπληκτικές εικόνες κατέληξαν να κερδίσουν ένα διεθνές βραβείο φωτογραφίας!

 


Πηγή

Leave a Response