Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
Περίεργα

Νησί της Ταϊλάνδης δεν θα δέχεται πια τουρίστες

1.27Kviews

Ο συνωστισμός βλάπτει το περιβάλλον σε στεριά και θάλασσα

Έτοιμες να κλείσουν για τους τουρίστες το νησί Koh Tachai είναι οι αρχές της Ταϊλάνδης με το επιχείρημα πως ο έντονος τουρισμός επηρεάζει αρνητικά τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον.  Το νησί, στα ανοιχτά της επαρχίας Phang Nga είναι κομμάτι του Εθνικού Πάρκου Similan.

Σχεδόν όλα τα θαλάσσια εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης κλείνουν από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Οκτωβρίου, λόγω της εποχής των μουσώνων, αλλά το Tachai δεν θα ξανανοίξει.

Το πάρκο είναι δημοφιλές στους τουρίστες και τους δύτες που θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση σε μερικά καταδυτικά σημεία της περιοχής.

«Πρέπει να το κλείσουμε για να επιτρέψουμε την αποκατάσταση του περιβάλλοντος τόσο στο νησί όσο και στη θάλασσα χωρίς την παρεμβολή τουριστικών δραστηριοτήτων, πριν η ζημιά που έχει γίνει να είναι μη αναστρέψιμη». δήλωσε ο γενικός διευθυντής των Εθνικών Πάρκων.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται ειδικούς που λένε πως μια παραλία του Koh Tachai μπορεί αν αντέξει περίπου 70 ανθρώπους αλλά κάποιες φορές ο αριθμός τους ξεπερνά τους 1000! Αυτό είναι πολύ παραπάνω από τη βιώσιμη χωρητικότητα του νησιού και προκαλεί ζημιά που κινδυνεύει να γίνει μη αναστρέψιμη.

 


Πηγή

Leave a Response