Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Μαθαίνω

Ποιο διαβατήριο έχουν μόνο 500 άνθρωποι πάνω στη γη;

1.51Kviews

Κάποια διαβατήρια είναι πιο ισχυρά από άλλα και κάποια τα σπανιότερα του κόσμου.

Το διαβατήριο των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας βρίσκονται ανάμεσα στα πιο ισχυρά του κόσμου, με όσους έχουν π.χ. γερμανικό διαβατήριο να μπορούν να επισκεφτούν 177 χώρες χωρίς visa.

Όσο κι αν είναι ωραίο να μπορείς να επισκεφτείς πολλές χώρες με ένα διαβατήριο, όμως, ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι να έχεις στα χέρια σου το πιο exclusive διαβατήριο του κόσμου: το διαβατήριο του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Τάγματος της Μάλτας.

Σύμφωνα με την Independent, το καθολικό τάγμα, την κυριαρχία του οποίου αναγνώρισε ο πάπας Πασκάλ το 1113, έχει το πιο σπάνιο διαβατήριο του κόσμου. Μόλις 500 τέτοια διαβατήρια κυκλοφορούν στον κόσμο αυτή τη στιγμή.
Τα διπλωματικά διαβατήρια, σύμφωνα με το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας παραχωρούνται μόνο στα μέλη του Κυρίαρχου Συμβουλίου(Κυβέρνηση), σε επικεφαλής και μέλη των Διπλωματικών Αποστολών (και στις οικογένειές τους) και με πολύ λίγες εξαιρέσεις σε ανώτερα γηραιότερα στελέχη υπεύθυνα ειδικών αποστολών μέσα στο Τάγμα.Τα διαβατήρια αυτά παραμένουν σε ισχύ μόνο για 4 χρόνια και συνδέονται αυστηρά με τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης αποστολής από το Τάγμα.

Το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με 106 κράτη, που σημαίνει ότι τα κράτη αυτά δέχονται το διαβατήριο ως μια έγκυρη μορφή ταυτοποίησης. Το διαβατήριο αυτό, μάλιστα, περιλαμβάνει βιομετρικά στοιχεία και συμμορφώνεται με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας.

Αυτή τη στιγμή, το Τάγμα είναι ενεργό σε 120 χώρες, βοηθώντας στη φροντίδα ανθρώπων που έχουν ανάγκη, μέσω ιατρικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής εργασίας. Εμπλέκεται ειδικότερα στη στήριξη ανθρώπων που ζουν σε περιοχές ένοπλης διαμάχης και φυσικών καταστροφών και όπως δηλώνει στο site του, είναι ουδέτερο και δεν εντάσσεται κάπου πολιτικά. Απαρτίζεται από περισσότερους από 13.500 ιππότες, ιερείς και κυρίες, με 80 χιλιάδες μόνιμους εθελοντές και 25 χιλιάδες υπαλλήλους.

 


Πηγή

Leave a Response