Χρυσαφένιες μπουκίτσες που ανοίγουν την όρεξη.
Για 100 κομμάτια:
Υλικά:
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1 μεσαίο μήλο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 φέτες μπέικον
- 2 αυγά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 κουταλάκια κάρι σκόνη
- 500 γρ. κιμά απο λουκάνικο
- 1 κουταλάκι τριμμένη πιπερόριζα
- 2 κουταλάκια ψιλή ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
- αλεύρι για αλεύρωμα
- λάδι για τηγάνισμα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις πατάτες και το μήλο και τα κόβετε σε κύβους. Έπειτα, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Βάζετε τα υλικά σε κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό. Τα σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε, τα πολτοποιείτε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε το μπέικον και χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά. Αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ. Ρίχνετε αλατοπίπερο. Με αλευρωμένα χέρια, πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια.
Ζεσταίνετε λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια ώσπου να κρυώσουν. Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο στους 190°C, για 15-20 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσουν.
Βρείτε όλες μας τις συνταγές εδώ
Πηγή: Τα 5 μαχαιροπίρουνα