Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 45 λεπτά
Υλικά
½ κιλό πένες
7 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές λάδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 φύλλο δάφνης
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι μπούκοβο καυτερό
Αλάτι, πιπέρι
Διαβάστε ακόμα: Εύκολες και υγιεινές συνταγές για γραφείο ή σχολείο
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με τρεις κουταλιές λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτετε τις ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια, λίγο αλάτι, τη δάφνη, την πιπεριά, το μπούκοβο, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι μια κουταλιά λάδι, το μπέικον και το σοτάρετε, μέχρι να ροδίσει.
Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε. Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτετε το τυρί, το μπέικον, τα ανακατεύετε και τα σερβίρετε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαβάστε ακόμα: Σκορδομακαρονάδα
Βρείτε όλες μας τις συνταγές εδώ