Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
Ειδήσεις

Μάχη με το χρόνο για τη διάσωση της 35χρονης στον Όλυμπο – Νέα νυχτερινή επιχείρηση με Super Puma

1.11Kviews

Παραμένει εγκλωβισμένη σε καταφύγιο σε κρίσιμη κατάσταση – Γιατροί και άνδρες της ΕΜΑΚ αγωνίζονται να την σταθεροποιήσουν

Νέα νυχτερινή επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί από ώρα σε ώρα για τη διάσωση της 35χρονης τραυματισμένης γυναίκας που βρίσκεται «εγκλωβισμένη» σε καταφύγιο στον Όλυμπο, αφού το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας δεν κατάφερε νωρίτερα να προσεγγίσει το σημείο που βρισκόταν για να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Κατά πληροφορίες άλλο ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης της πολεμικής αεροπορίας θα απογειωθεί σε περίπου 45 λεπτά από το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Το Super Puma θα προσγειωθεί πρώτα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια με ειδικά εκπαιδευμένο πλήρωμα, ανάμεσά τους και κομάντος της 31ης ΜΕΕΔ (Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης) θα προσπαθήσει να προσεγγίσει το σημείο στον Όλυμπο και με την χρήση νυχτερινών οργάνων (NVG) θα επιχειρήσει την παραλαβή της τραυματισμένης.

Το θρίλερ της διάσωσης

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διάσωση της 35χρονης γυναίκας η οποία τραυματίστηκε το πρωί του Σαββάτου μετά από πτώση στο ‘’λούκι του Στεφανιού’’ στον Όλυμπο, σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων, όπου επιχειρούσε ανάβαση μαζί με ομάδα ορειβατών από τα Σκόπια.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στις 11 το πρωί του Σαββάτου μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική  Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για την παραλαβή και διακομιδή της γυναίκας.


«Σηκώθηκε» Super Puma από την Χίο

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίς το μεσημέρι απογειώθηκε ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης τύπου Super Puma της πολεμικής αεροπορίας από το αεροδρόμιο της Χίου με σκοπό να προσεγγίσει το σημείο και να παραλάβει την τραυματία. Ωστόσο αυτό κατέστη ανέφικτο λόγω της απόκρημνης τοποθεσίας. Μετά από πολύωρες και άκαρπες, προσπάθειες το ελικόπτερο προσγειώθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας καθώς το σκοτάδι, η μορφολογία του εδάφους αλλά και η διαθεσιμότητα των καυσίμων δεν επέτρεψαν τη συνέχιση της επιχείρησης.


Σε κρίσιμη κατάσταση η 35χρονη 

Ιδιαίτερα κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση της υγείας της 35χρονης έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό της και κάθε λεπτό που περνά είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μαζί της βρίσκονται άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και γιατροί οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση της υγείας της, μέχρι την διακομιδή της σε νοσοκομείο.

 


Leave a Response