Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Καθημερινά

Η ΕΡΤ υποβάθμισε το συλλαλητήριο -Αντιδράσεις και… σιωπή στο κρατικό κανάλι

1.31Kviews

Μεγάλες αντιδράσεις σε κόμματα (όπως φάνηκε από δηλώσεις βουλευτών σήμερα σε τηλεόραση και ραδιόφωνο), ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η στάση της κρατικής ΕΡΤ να… αγνοήσει επιδεικτικά το χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Επικρίσεις και δυσμενή σχόλια δέχθηκαν και τα ιδιωτικά κανάλια, που μόνο ειδησεογραφικά, στα δελτία ειδήσεων, αναφέρθηκαν στο θέμα και μετέδωσαν εικόνες από το συγκεντρωμένο πλήθος. Αλλά το σφοδρότερο «πυρ» στράφηκε εναντίον της ΕΡΤ (και ιδίως της… βορειοελλαδίτικης ΕΡΤ3!) ως εκ της δημόσιας φύσεώς της. Πολύ σκληρός εμφανίσθηκε (στον ΣΚΑΪ) ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρης Καμμένος, αλλά τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση της δημόσιας τηλεόρασης εξέφρασαν και βουλευτές και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, κάποιοι εκ των οποίων σημείωσαν ότι η κριτική τους αυτή γίνεται ανεξάρτητα από το εάν οι ίδιοι συμφωνούν ή όχι με το συλλαλητήριο αυτό καθ’ αυτό.

Το Τwitter κατακλύστηκε από ανάλογα σχόλια (από ειρωνικά μέχρι υβριστικά) για την «τύφλα» της δημόσιας τηλεόρασης. Την μήνιν των σχολιαστών του διαδικτύου συγκέντρωσε στην πραγματικότητα η ίδια η κυβέρνηση «παραμάγαζο προπαγάνδας της οποίας είναι η κρατική ΕΡΤ!» και στα περισσότερα σχόλια υπογραμμιζόταν η ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση… «ανέβαινε στα κάγκελα του Ραδιομεγάρου» για το «μαύρο» που η κυβέρνηση Σαμαρά επέβαλε στην ΕΡΤ, και σήμερα, επί «δημοκρατίας της πρώτη φορά αριστεράς», εφαρμόζεται μια ακόμη χειρότερη, επειδή είναι στο πλαίσιο αυταρχικής προπαγάνδας, τακτική.

Τα πνεύματα, μάλιστα, στα social media οξύνθηκαν όταν το σάιτ της ΕΡΤ έκανε λόγο για «μερικές δεκάδες πολίτες» που παρευρέθησαν στο συλλαλητήριο.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί και η στάση της διοίκησης της ΕΡΤ να μην προβεί σε καμιά δημόσια ανακοίνωση (αναγνώρισης λάθους, ή εξήγησης της απόφασής της να μη μεταδώσει εικόνα του συλλαλητηρίου), η οποία από την αντιπολίτευση χαρακτηρίσθηκε ως «προσβλητική και ενδεικτική απολυταρχικής νοοτροπίας»…

Στα πρωινάδικα τηλεοπτικά πάνελ, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσαν να διασκεδάσουν τόσο την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για «νοσταλγούς της χούντας» για όσους μετείχαν του συλλαλητηρίου, όσο και των ακραίων και υβριστικών σχολίων του γνωστού Πολάκη στο Twitter.

 


Πηγή

Leave a Response