Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Ειδήσεις

Έριξαν σαμπουάν στο συντριβάνι του Λευκού Πύργου

1.23Kviews

Γέμισε με αφρούς – Για αχαρακτήριστη συμπεριφορά κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων

Αφρούς γέμισε το συντριβάνι στην πλατεία Λευκού Πύργου σήμερα, καθώς κάποιος άγνωστος έριξε μέσα σαμπουάν.

Ανακοίνωση σε σχέση με το περιστατικό εξέδωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, ο οποίος έκανε λόγο για αχαρακτήριστη συμπεριφορά ορισμένων και για ισοπεδωτική τακτική.

«Το περιστατικό με τα “παιχνίδια” ορισμένων με σαμπουάν σε κεντρικά σιντριβάνια του Δήμου Θεσσαλονίκης καταδεικνύει ότι η παραβατικότητα επιδρά αποφασιστικά στην απαξίωση των δημόσιων υποδομών.
Η απόθεση πάσης φύσεως οικοδομικών και οικιακών αποβλήτων στα πεζοδρόμια, οι εκτεταμένες φθορές στη δημοτική περιουσία (κτήρια, πάρκα, παιδικές χαρές κ.α.), ο βανδαλισμός σιντριβανιών και τα συνθήματα – βρωμιές σε όλους τους χώρους, ανάγονται πλέον σε μείζονα προβλήματα που συνοδεύουν την αστική διαβίωση.

Για το λόγο αυτό, συντονισμένα και αποφασιστικά, όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να συμβάλλουν στην πάταξη αυτών των φαινομένων, που ως πλημμυρίδα κατακλύζουν τη δημόσια ζωή και επιβάλλουν μια άλλη “αισθητική”, στον αντίποδα μιας πόλης με ευταξία και λειτουργική επάρκεια», αναφέρει ο κ. Παππάς και συμπληρώνει:

«Δεν αρκούν οι προθέσεις και δράσεις του Δήμου, αλλά απαιτούνται μείζονες παρεμβάσεις από τη συντεταγμένη πολιτεία».


Πηγή

Leave a Response