Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Μαθαίνω

Γιατί κλείνουμε τα κινητά μας κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης του αεροπλάνου

2.49Kviews

Πριν από την απογείωση και λίγο πριν την προσγείωση, οι αεροσυνοδοί ζητούν από τους επιβάτες να ρυθμίσουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές σε λειτουργία πτήσης. Οι επιβάτες κάνουν παράπονα, γιατί δεν κατανοούν πώς τα μικρά τους κινητά τηλέφωνα μπορούν να παρέμβουν στη λειτουργία ενός αεροσκάφους υψηλής τεχνολογίας.

Παρακάτω θα μάθετε γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η ρύθμιση.

Ποιος είναι ο σκοπός της λειτουργίας πτήσης;

Στη λειτουργία πτήσης, όλες οι υπηρεσίες δεδομένων απενεργοποιούνται (Wi-Fi, Παγκόσμιο Σύστημα Κινητών Επικοινωνιών, Bluetooth και άλλες). Με απλά λόγια, το τηλέφωνο ή το τάμπλετ σας παύει να λειτουργεί ως δέκτης σήματος. Αν το έξυπνο κινητό σας δεν έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία πτήσης, τότε τα σήματα που προέρχονται από αυτό, ενδέχεται να επηρεάσουν τις πολύ ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές του αεροσκάφους.

 

Μπορώ απλά να μη χρησιμοποιώ το κινητό μου;

Όταν ένα κινητό είναι απλά κλειδωμένο και δεν το χρησιμοποιείτε, εξακολουθεί να ψάχνει για δίκτυο και η συχνότητά του μπορεί να επικαλύπτει τη συχνότητα των συσκευών των αεροσκαφών. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι αδρανοποιώντας τες δεν αποτελούν απειλή, καλύτερα να επιλέξετε τη λειτουργία πτήσης. Αν η συσκευή σας δεν διαθέτει αυτή τη λειτουργία, απλά απενεργοποιήστε τη.

 

Γιατί είναι τόσο επικίνδυνη η λειτουργία του τηλεφώνου;

Η απογείωση και η προσγείωση είναι τα πιο δύσκολα στάδια της πτήσης, κατά τη διάρκεια των οποίων οι πιλότοι πρέπει να συντονίζουν τις ενέργειές τους με το κέντρο ελέγχου πτήσης στο έδαφος. Όλα αυτά, γίνονται χρησιμοποιώντας το σύστημα πλοήγησης του αεροσκάφους. Το σήμα των συσκευών μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές στη ραδιοεπικοινωνία και ο πιλότος δεν θα ακούσει τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τον ελεγκτή κυκλοφορίας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Ποιες ηλεκτρονικές συσκευές μπορώ να χρησιμοποιήσω στο αεροπλάνο;

Σε όλη τη διάρκεια της πτήσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευές που δεν ανταλλάσσουν δεδομένα μέσω του Παγκόσμιου Συστήματος Κινητών Επικοινωνιών, Wi-Fi ή Bluetooth. Για παράδειγμα, ηλεκτρονικά ρολόγια (αλλά όχι τα έξυπνα ρολόγια), κάμερες, βιντεοκάμερες, συσκευές εγγραφής φωνής, ακουστικά βαρηκοΐας, βηματοδότες, κλπ.

-Οι συσκευές με αυτή τη λειτουργικότητα ανταλλαγής δεδομένων, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα στάδια του ταξιδιού, αλλά σε λειτουργία πτήσης. Αυτά περιλαμβάνουν τα έξυπνα κινητά και τα έξυπνα ρολόγια, τα τάμπλετ, τα διαδραστικά βιβλία, τις ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής ήχου – βίντεο και άλλα. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε φορητό υπολογιστή. Αν δεν έχει λειτουργία πτήσης, απλά απενεργοποιήστε το Wi-Fi.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης μόνο κατά τη διάρκεια της πτήσης (συνήθως λίγα λεπτά μετά την απογείωση) και μόνο μετά από την ανακοίνωση που θα κάνει το πλήρωμα πτήσης. Αλλά και πάλι, δεν θα είστε σε θέση να κάνετε πολλά σε κανονική λειτουργία ούτως ή άλλως, σωστά;

Αυτοί οι κανόνες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία. Ελέγξτε την επίσημη ιστοσελίδα τους πριν την πτήση σας.

 

Συμπέρασμα

Ορισμένα τηλέφωνα που λειτουργούν, δεν θα προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα σε ένα αεροπλάνο. Αλλά αν όλοι οι επιβάτες χρησιμοποιούν ενεργά τα κινητά τους, η παρεμβολή θα είναι αισθητή.

Ας εκτιμήσουμε το έργο των άλλων και ας μην δημιουργήσουμε περιττές δυσκολίες στους πιλότους. Εξάλλου, χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να βάλετε το κινητό σας στη λειτουργία πτήσης και το αντίστροφο.

Απολαύστε την πτήση σας με ασφάλεια!


Πηγή

Leave a Response