Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
TravelΕλλάδα

Οι «κρυστάλλινες» παραλίες του Σαρωνικού με τις αμέτρητες πηγές και τις φυσικές νεροτσουλήθρες

2.27Kviews

Σε απόσταση μόλις μιας ώρας από την Αθήνα ξεκινά μια σειρά από παραλίες με πεντακάθαρα και πολύ δροσερά νερά. Ο λόγος που τις κάνει να ξεχωρίζουν είναι οι αμέτρητες πήγες που αναβλύζουν μέσα από τα βουνά και τα βάθη της θάλασσας εκ τον οποίων κάποιες από αυτές είναι και ιαματικές καθώς και τα πολύ ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που δημιουργεί ο Ισθμός της Κορίνθου ανακυκλώνοντας συνεχώς τα νερά της περιοχής με τον πιο φυσικό τρόπο.

Οι πιο εύκολες σε πρόσβαση πηγές είναι της Ωραίας Ελένης η οποία μάλιστα λέγεται πως αποτελούσε το μεγάλο κρυμμένο μυστικό της για την παροιμιώδη ομορφιά της καθώς και η παραλία στο Κατακάλι με της φυσικές νεροτσουλήθρες να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Ξεχωριστές όμως είναι τόσο η κοσμοπολίτικη Κρυφή παραλία που σε ταξιδεύει νοητά σε κάποια διάσημη παραλία ελληνικού νησιού, η κεντρική παραλία στο Καλαμάκι, oι δεκάδες μικροί αμμώδεις παρθένοι κολπίσκοι που βρίσκονται δίπλα σε αυτή καθώς και οι Κεχριές με τη χρυσή αμμουδιά και τα ρηχά νερά που είναι ιδανική για τα παιδιά.

Διακοπές με αυτοκίνητο: 5 Οικονομικοί προορισμοί που μπορείτε να πάτε οδικώς!

Στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης η ιαματική πηγή αναβλύζει μέσα από το βουνό και μέσα από υποθαλάσσια πηγάδια με απίστευτα μεγάλη πίεση ικανή να σας υποβάλλει στο ωραιότερο και πιο χαλαρωτικό φυσικό υδρομασάζ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόσβαση στα Ιαματικά Λουτρά είναι ελεύθερη και μοναδική υποχρέωση του κάθε επισκέπτη είναι να σεβαστεί το μοναδικό αυτό δώρο της φύσης.

Τέσσερα μικρά νησιά που αξίζει να επισκεφθείτε

Μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα θα συναντήσετε τις πηγές στην Παραλία Κατακάλι οι οποίες καταλήγουν και αυτές μέσα στην θάλασσα. Επίσης θα βρεθείτε μπροστά σε έναν σπάνιας ομορφιάς βιότοπο που τα κρύα και γάργαρα νερά του συναντώνται με αυτά της θάλασσας.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε περιμετρικά της είτε κόβοντας δρόμο μέσα από το ποτάμι το οποίο όμως μέχρι εκείνο το σημείο δεν είναι ορμητικό.

Το μέρος προσφέρεται για ξέφρενο παιχνίδι μιας και η μεγάλη ορμή του νερού που δημιουργείται στο τέλος του ποταμού θα σας πετάξει μέσα στην θάλασσα σαν φυσική νεροτσουλήθρα.

Μην χάνετε χρόνο λοιπόν και ανακαλύψτε τις κρυστάλλινες παραλίες του Σαρωνικού.

 


Πηγή

Leave a Response