Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
Νέα Υόρκη
Travel

Στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά: 4 πράγματα που πρέπει να δείτε (photos)

3.5Kviews

Κοσμοπολίτικη, φαντασμαγορική και γεμάτη εκπλήξεις, η μητρόπολη της Αμερικής θα σας εντυπωσιάσει από το πρώτο κιόλας βήμα στο κατώφλι της και θα σας παρασύρει με την ενέργεια και τα χρώματά της.

Oσα είχατε δει και όσα είχατε ακούσει μοιάζουν να ωχριούν μπροστά σε εκείνα που θα αντικρίσετε και θα βιώσετε με την πρώτη σας επίσκεψη στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των Ηνωμένων Πολιτείων.

Ενώ το βλέμμα θα στρέφεται ασύνειδα στον ουρανό σε μία προσπάθεια να αγγίξει την κορυφή των τεράστιων κτηρίων που θα σας περιβάλουν, βιαστικό πλήθος θα σας προσπερνά, μυρωδιές θα σας παρασύρουν και μία λαχτάρα να δείτε όσο πιο πολλά μπορείτε θα φουντώνει μέσα σας.

Και επειδή τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε φαντάζουν αμέτρητα, δώστε προτεραιότητα στα σημεία που ακολουθούν και κρατήστε την επιθυμία σας ζωντανή για μία πόλη που πάντα θα βρίσκει ένα τρόπο να σας καλεί πίσω στα σύνορά της.

 Όσα πρέπει να δείτε:

Αγαλμα της Ελευθερίας

HSC-HomepageImage

Το Αγαλμα της Ελευθερίας αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ιστορικά πρόκειται για το δώρο της Γαλλίας στον αμερικανικό λαό, για τα 100 χρόνια από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Το κολοσσιαίο άγαλμα, που εγκαινιάστηκε στις 28/10/1886, βρίσκεται στη νησίδα Liberty Island (στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης), έχει βάρος 228 τόνους και ύψος -μαζί με τη βάση- 93 μέτρα.

 

Central Park

Central-Park-900x459

Το Central Park είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο στο κέντρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Μοιάζει με μία όαση στο κέντρο της πόλης, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας με ενοικιαζόμενα ποδήλατα, να κάνετε τζόγκινγκ στα ειδικά διαμορφωμένα δρομάκιακαι φυσικά να απολαύσετε τα διάφορα φεστιβάλ ή παραστάσεις που διοργανώνονται.

 

Times Square

new-york

Η Times Square βρίσκεται στη συμβολή των οδών Broadway και Seventh Avenue, αποτελεί κομβικό σημείο στην καρδιά του Μανχάταν και χαρακτηριστικό δείγμα του αμερικανικού καταναλωτισμού, με τεράστιες οθόνες από τη χρηματιστηριακή εταιρεία Nasdaq, το MTV, την Coca Cola, τα Macdonalds, κ.ά., οι οποίες μετατρέπουν τη νύχτα σε μέρα.

 

Brooklyn Bridge

Brooklyn-Bridge-at-night-Julienne-Schaer_900_601_70

Η γέφυρα του Μπρούκλιν είναι μια από τις παλαιότερες κρεμαστές γέφυρες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ολοκληρώθηκε το 1883 και συνδέει τους δήμους του Μανχάταν και του Μπρούκλιν πάνω από τον ποταμό East River. Ακόμη και πριν από το άνοιγμά της, η Brooklyn Bridge είχε γίνει σύμβολο όχι μόνο του μεγαλείου της Νέας Υόρκης, αλλά και της αμερικανικής εφευρετικότητας, ενώ το μηχανικό κατόρθωμα του περάσματος του ποταμού East River ήταν θεαματικό.

 


Πηγή:travelstyle.gr

Leave a Response