5K
Υλικά για 4 άτομα
- 1 πακέτο (500 γρ.) μακαρόνια χοντρά
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Kεφαλοτύρι τριμμένο
- Προαιρετικά: φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού ή βασιλικού για διακόσμηση
Για τη σάλτσα
- 6-7 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετούλες
- 7 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 2-3 ώριμες τομάτες, αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- μια πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε πρώτα τη σάλτσα:
Σε μια κοτσαρόλα, ζεσταίνετε 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις φετούλες του σκόρδου κοι τις σοτόρετε, χωρίς να τις κόψετε.
Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, διαλυμένο σε νερό, τις φρέσκιες ντομότες και το αλατοπίπερο.
Bράζετε τη σόλτσα (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό).
Bραζετε τα μακαρόνια σε όφθονο αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε πόλι στην κατσαρόλα.
Ρίχνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Ρίχνετε μέσα την σάλτσα και την ανακατεύετε για να πάει παντού.
Τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο και με φρέσκοτριμμένο πιπέρι.
Διακοσμείτε με φυλλαρόκια μαϊντανού ή βασιλικού.
τελεια συνταγή! χωρις ντομάτα πως γίνεται; Εννοώ την Ιταλική συνταγή.
Θα την βρείτε εδώ