Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
Ειδήσεις

Χίος: Πρόστιμο στη μοναδική κάτοικο του Αναβάτου γιατί οι σκύλοι του χωριού δεν είχαν «τσιπάκια»

1.02Kviews

Τρελό και ελληνικό: έστειλαν περιπολικό στον Ανάβατο για να επιβάλει πρόστιμο στην μοναδική κάτοικο γιατί δεν έβαλε τσιπάκι στα…αδέσποτα του οικισμού!

Τρελό και ελληνικό: μετά από καταγγελία έστειλαν περιπολικό στον Ανάβατο για να επιβάλει πρόστιμο στην μοναδική κάτοικο γιατί δεν έβαλε τσιπάκι στα…αδέσποτα του οικισμού!

Συγκεκριμένα μετά από σχετική καταγγελία, περιπολικό της αστυνομίας πήγε στο χωριό Ανάβατος της Χίου και επέβαλε πρόστιμο στη μοναδική κάτοικο του χωριού Σμαράγδα Παπαστυρλιανού, γιατί τα τέσσερα σκυλιά που κατοικούν στο χωριό -και θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν και αδέσποτα μιας και κυκλοφορούν ελεύθερα- δεν φέρουν ηλεκτρονική σήμανση, δηλ. το γνωστό «τσιπάκι»!

Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ που μετέδωσε την είδηση, το πρόστιμο αγγίζει τα 2.400 ευρώ.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Χίου Νίκος Καρασούλης, που χαρακτήρισε το γεγονός «απαράδεκτο» ενώ δήλωσε πως θα υπάρξει μέριμνα ώστε να επιλυθεί το θέμα.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου σημειώνοντας πως δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν.

Η ιστορία της Σμαράγδας Παπαστυλιανού 

«Βρίσκομαι εδώ 23 χρόνια και η κάθε μέρα μου κυλά διαφορετικά» ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξή της στο VICE.  Όπως είχε τονίσει τότε η 72χρονη στo VICE, σηκώνεται το πρωί, ασχολείται με τα ζώα της, τον κήπο της και στη συνέχεια ετοιμάζει το φαγητό της. Βλέπει αργότερα τηλεόραση και όποτε το έχει ανάγκη, μιλά στο τηλέφωνο με τους κατοίκους άλλων χωριών. Κατεβαίνει για ψώνια στη Χίο μια φορά το μήνα. Παίρνει μάλιστα ταξί που πληρώνει -άλλες φορές από τη σύνταξή της- και άλλοτε τη βοηθούν για να μην χρεώνεται πολύ. «Μου έκοψαν το ΚΤΕΛ που περνούσε από εδώ. Πλέον, όποτε χρειάζομαι κάτι θα πάρω ή ταξί ή κάποιον άλλο να με βοηθήσει» έλεγε.

 


Πηγή

Leave a Response