1.92K
Έτοιμο σε: 1ώρα, 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 250
Υλικά:
- 1 μεγάλο κοτόπουλο
- 1-2 μεγάλα λεμόνια κομμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Αλατοπιπερώνετε όλο το εξωτερικό του κοτόπουλου καθώς και την κοιλιά του. Αλείφετε το κοτόπουλο με λίγο βούτυρο και γεμίζετε την κοιλιά του με τα κομμάτια του λεμονιού.
Ακουμπάτε το κοτόπουλο σε ταψί και πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι. Ψήνετε 1 ώρα και 20 λεπτά. Το μεταφέρετε σε μια επιφάνεια και το αφήνετε για 10 λεπτά. Το σερβίρετε αμέσως.
Tips:
- Για να ελέγξετε αν το κοτόπουλο είναι ψημένο, τρυπίστε το με σουβλάκι ή με ένα μαχαίρι στο πιο χοντρό μέρος του (το σημείο ανάμεσα το μπούτι και το στήθος). Αν οι χυμοί είναι διαφανείς, τότε είναι έτοιμο. Αν είναι ροζ, αφήστε το να ψηθεί λίγο ακόμα.
- Χρησιμοποιείστε τους χυμούς από το ταψί για να ετοιμάσετε σάλτσα που θα το συνοδεύσετε.
Βρείτε όλες μας τις συνταγές εδώ
add a comment