3.49K
Μερίδες: 4
Έτοιμο σε 15 λεπτά
Θερμίδες: 700
Υλικά:
- 500 γρ. τορτελίνια γεμιστά με σπανάκι και τυρί
- 350 γρ. τυρί μασκαρπονέ ή τυρί κρέμα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. καπνιστό τυρί
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα και σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα τορτελίνια για 8-10 λεπτά ή ώσπου να μείνουν al dente.
Βάζετε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, το καπνιστό τυρί και την παρμεζάνα σε μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνετε απαλά, να λιώσουν.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού
Σουρώνετε τα τορτελίνια και αραδιάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύετε με την κρέμα των τυριών και βάζετε στον φούρνο.
Ψήνετε σε ζεστό γκριλ για 3-4 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζετε και σεβρίρετε.
Βρείτε όλες μας τις συνταγές εδώ
Πηγή ”Τι να μαγειρέψω σήμερα”
add a comment