Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
Καθημερινά

Έχεις βεράντα και δεν μπορείς να την χαρείς λόγω ζέστης; Πάρε ιδέες!

3.18Kviews

Βεράντα το καλοκαίρι. Παράδεισος και κόλαση, εδώ. «Παράδεισος» γιατί σε αυτή απολαμβάνουμε τις πιο χαλαρές ώρες της ημέρας και τα πιο δροσερά βράδια και «κόλαση» όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και δεν υπάρχει η κατάλληλη σκίαση.

Η διαρρύθμιση της βεράντας γίνεται με γνώμονα τα τετραγωνικά της αλλά και τις ανάγκες μας. Με μεράκι μπορεί να δημιουργηθεί ένας μικρός παράδεισος δροσιάς στο σπίτι, ένας χώρος όπου θα μπορείτε με ασφάλεια να περνάτε ευχάριστες στιγμές. Σίγουρα υπάρχει πάντα η πολύτιμη βοήθεια των ειδικών στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς αν νιώθεις ότι θέλεις να τους συμβουλευτείς. Υπάρχει όμως και το μεράκι σου και η δημιουργικότητά σου που μπορούν να κάνουν θαύματα.

Στη μάχη που δίνουμε κάθε καλοκαίρι για λίγη δροσιά στη βεράντα έχουμε και συμμάχους. Αν δεν θέλετε να καταφύγετε σε τέντες για να προφυλαχθείτε από τον ήλιο μπορείτε να επιστρατεύσετε οικονομικούς τρόπους σκίασης. Το κόστος δεν θα είναι μεγάλο και εσείς θα καταφέρετε να διαμορφώσετε ένα δροσερό καταφύγιο ακόμα και τις πολύ ζεστές ώρες της ημέρας.

Ενας τρόπος είναι η τοποθέτηση ομπρέλας που μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη για τον κήπο και το σπίτι σας. Μπορείτε ακόμα να τοποθετήσετε καλάμι σε ρολό (στόρια από μπαμπού) που αποτελεί μια μη δαπανηρή επιλογή.

Σύμμαχος στη δροσιά μπορεί να είναι πάντα και η ίδια η φύση. Μπορείτε να επιστρατεύσετε τη βοήθεια φυτών που θα δημιουργήσουν γωνιές δροσιάς. Οι κουρτίνες, όπως θα δείτε παρακάτω, μπορούν να σας βοηθήσουν, επίσης, να προστατευτείτε και να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο. Δείτε τα παραδείγματα που ακολουθούν.

 

1) Τοποθέτηση ομπρέλας

beranta1

 

2) Πρασινάδα

mpalkoni

 

3) Κουρτίνες 

IMG_7614

 

4) Πανί σκίασης

shading-systems_t_08-930x440

 

5) Καλάμι σε ρολό 

DSCN1442

 


Πηγή: bovary

Leave a Response