Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Ειδήσεις

Βρέθηκαν μυστικά μηνύματα κρυμμένα σε ρούχα Zara – Είναι σημαντικό το ποιος και γιατί τα αφήνει

1.56Kviews

Μια περίεργη υπόθεση με μηνύματα που βρέθηκαν κρυμμένα σε ρούχα της αλυσίδας Zara απασχολεί τον Τύπο εδώ και λίγες μέρες.  

Πελάτες των καταστημάτων της αλυσίδας ένδυσης στην Κωνσταντινούπολη καταγγέλλουν πως έχουν βρει ασυνήθιστες ετικέτες στα ρούχα τους. Οι πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα New York Times και το πρακτορείο Associated Press κάνουν λόγο για μηνύματα από Τούρκους εργάτες που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πληρωθεί για την εργασία τους.

Πιστεύεται πως αρκετοί εργαζόμενοι εξωτερικών συνεργατών που έχουν αναλάβει την κατασκευή των ενδυμάτων Zara πηγαίνουν στα καταστήματα Zara και αφήνουν τις ετικέτες μέσα στα ρούχα.   Η ετικέτα αναφέρει «Έφτιαξα αυτό που έχετε αγοράσει, αλλά δεν έχω πληρωθεί». Επίσης προτρέπει τους αγοραστές να υποστηρίξουν την εκστρατεία τους και να πιέσουν τον όμιλο Zara να τους πληρώσει.

Οι ετικέτες αναγράφουν ότι οι εργαζόμενοι απασχολούνταν από την εταιρία Bravo, η οποία έκλεισε αιφνιδίως και τους άφησε απλήρωτους οφείλοντάς τους μισθούς τριών μηνών και τις αποζημιώσεις.

«Μοιραστείτε στα κοινωνικά μέσα με το hashtag #JusticeForBravoWorkers, μια φωτογραφία αυτής της ετικέτας» γράφει το μήνυμα που υπάρχει στις κρυμμένες ετικέτες.

Η Inditex, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του brand Zara, δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλιο σχετικά με την υπόθεση.

 


Πηγή

Leave a Response