Κυριακή, Σεπτέμβριος 15, 2019
Συνταγές

Μακαρόνια με κιμά

1.17Kviews

Προετοιμασία: 10′

Ψήσιμο: 1 ώρα


Υλικά:

  • 1/2 κιλό σπαγγέτι
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 πιπεριά καυτερή
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι (κρατάτε ένα κουταλάκι), τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον κιμά και τα σοτάρετε.

Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να βράσουν λίγο.

Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, το μοσχοκάρυδο, τη δάφνη, το καρότο, την κανέλα, το μαιντανό, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα βράζετε για 40 λεπτά, μέχρι να μείνει ο κιμάς με λίγη σάλτσα.

Αφαιρείτε την πιπεριά, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και τη δάφνη. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι, ένα κουταλάκι λάδι και το σπαγγέτι. Αφήνετε να βράσει και το σουρώνετε.

Σερβίρετε το μισό σπαγγέτι σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με το μισό τυρί και ρίχνετε τη μισή σάλτσα. Στρώνετε το υπόλοιπο σπαγγέτι και την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζετε με τυρί και σερβίρετε.


Βρείτε όλες μας τις συνταγές εδώ

 

Πηγή: Όλη η Ελλάδα στο πιάτο σας

Leave a Response