Τετάρτη, Ιούνιος 26, 2019
Συνταγές

Γαριδομακαρονάδα

1.35Kviews

Μια εύκολη και γευστική συνταγή για γαριδομακαρονάδα!


Υλικά:

  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 1/2 κιλό γαρίδες Νο 2
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες
  • 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, χωρίς να αφαιρέσουμε το κέλυφος.

Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, έως ότου χρυσίσουν. Προσέχουμε πάντοτε να μη μας μαυρίσουν γιατί πικρίζουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν.

Τις σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά. Μετά βάζουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες (αν δεν είναι γλυκές, προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη), το γαρύφαλλο, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε ζωμό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει μέτρια η σάλτσα. Στην άλλη κατσαρόλα, βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας το χρόνο του βρασμού που γράφει το πακέτο. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Σερβίρουμε είτε χωριστά σε κάθε πιάτο, είτε σε βαθιά πιατέλα, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Tip: Αν βάλουμε τις φρέσκιες γαρίδες με πάγο σ’ένα σουρωτήρι, τις αφήσουμε να στραγγίσουν για μια μέρα μέσα στο ψυχείο και μετά τις καταψύξουμε, όταν θα τις αποψύξουμε θα είναι και πάλι φρέσκιες!


Βρείτε όλες μας τις συνταγές εδώ

 

Πηγή: Uncle Ben’s

Leave a Response