Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Εργασία
Καθημερινά

Πέντε τρόποι για να μην σας δολοφονήσει η… δουλειά σας!

2.03Kviews

Δεν είναι καθόλου αστείο! Οι περισσότεροι εργασιακοί χώροι προκαλούν τόσο μεγάλο στρες  και μάλιστα σε μακροχρόνιο επίπεδο κάτι που προκαλεί μεγάλα προβλήματα υγείας και μας μικραίνει τη ζωή! 

Αλλά μην πανικοβάλλεστε, γιατί υπάρχουν τρόποι  να αντιμετωπίσετε όλα τα στραβά που μπορούν να σας συμβούν στη δουλειά σας.

Αρχικά, πρέπει να τρώτε σωστά και να ασκείστε συχνά. Αλλά υπάρχουν και άλλα τιπς που μπορείτε να ακολουθήσετε:

1. Είναι ακριβώς όπως  οι πιλότοι μαχητικών αντιμετωπίζουν τους εχθρούς τους στον αέρα, έτσι στελέχη και εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις πίσω από την πλάτη και το κουτσομπολιό και η λύση είναι η συμμαχία. Φροντίστε να έχετε έναν σύντροφο με τον οποίο θα αλληλοκαλύπτεστε και καλό είναι οι άλλοι να μην ξέρουν αυτή την ιδιαίτερη σχέση.

2) Να είστε κατηγορηματικός και όχι επιθετικός. Δηλαδή, το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί σε μια δουλειά, είναι να χάσετε τον έλεγχό σας και να βγείτε έξω από τα ρούχα σας. Ο θυμός και η εχθρικότατα είναι τα συναισθήματα που συνδέονται άμεσα με τις καρδιακές παθήσεις, λένε ιατρικές έρευνες.

Γιαυτό θα πρέπει να καθημερινώς να ηρεμείτε εσείς οι ίδιοι τον αυτό σας, λέγοντας πως δεν πειράζει που κάνατε λάθος και σας έγινε παρατήρηση, αφού το λάθος είναι κάτι απόλυτα λογικό και σκεφτείτε τι μάθατε από αυτά τα λάθη. Επίσης, προσπαθήστε να ηρεμήσετε τον εαυτό σας όταν νιώθετε αγωνία για κάτι, όπως περιμένοντας να ξεκινήσει μια συνάντηση με το να κάνετε θετικές σκέψεις και όχι σκέψεις για τη δουλειά!

3) Πολύ αποτελεσματικό είναι το μασάζ! Η λέξη αυτή τα λέει όλα από μόνη της. Οι γιατροί επισημαίνουν πως είναι το καλύτερο όπλο κατά του στρες και κάνει καλό και στη πίεση.  Αυτό σημαίνει πως μειώνετε τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων.

4) Πραγματικά, πόσο συχνά καθαρίζετε το γραφείο σας; Ένα πληκτρολόγιο έχει πάνω από 3.000 περισσότερα βακτήρια από ότι έχει η τουαλέτα σας, ενώ το μαζί με το τηλέφωνο 20.000!

Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως όταν πιάνετε όλα ατά τα πράγματα πάνω στο γραφείο σας, φροντίστε να μην ακουμπάτε μάτια, στόμα, μάγουλα πρόσωπο καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μολύνσεων, αλλά είναι και ο πιο δημοφιλές τρόπος να κολλήσετε ίωση… Τουλάχιστον καθαρίστε το!

Πηγή: newspark.eu

Leave a Response