Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
More

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν γίνεις 21 χρονών

2.89Kviews

Υπάρχουν πολλά που οφείλεις να κάνεις μέρχρι να πάρεις το πτυχίο και μονάχα 1ο που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις πριν γίνεις 21 χρονών.

 

Να μείνεις μόνος σου για τουλάχιστον έναν χρόνο

Όσοι σπουδάζουν στην πόλη τους (η δεν σπουδάζουν καθόλου) χάνουν έναν βασικό παράγοντα για αλλαγή της προσωπικότητας τους: το να μένεις μόνος σου, το να έχεις την ευθύνη για τα πάντα, από τους λογαριασμούς μέχρι το καθάρισμα της τουαλέτας – αλλά και τις χαρές του να μην δίνεις “λογαριασμό” σε κανέναν.

Να κάνεις μια μεγάλη σχέση

Κάποια πράγματα γίνονται μονάχα στον καιρό τους. Έτσι και μια μεγάλη σχέση στα 19 σου είναι πολύ διαφορετική από μια σχέση στα 28 σου. Αυτόν τον συνδυασμό φόβου, ρομαντισμού και αθωότητας που έχεις στα πρώτα σου φοιτητικά χρόνια, πρέπει να τον εκμεταλευτείς, για να νιώσεις αγάπη, να πονέσεις – και να μάθεις αργότερα…

Να βγάλεις τα πρώτα σου λεφτά

Κάποια παιδιά δουλεύουν από μικρά, κάποια άλλα όμως δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Δεν λέω να ζεις από τα δικά σου έσοδα, αλλά η εμπειρία της πραγματικής, χειρωνακτικής δουλειάς (για ένα μεροκάματο) θα σου προσφέρει πολλά, όπως μια άλλη αντίληψη για τη ζωή και την αξία των πραγμάτων.

Να ξεκινήσεις αθλητισμό

Και καλή διατροφή. Γιατί μπορεί ο μεταβολισμός σου να δίνει ρέστα μέχρι το τρίτο έτος, αλλά μετά, εκτός κι αν έχεις προλάβει να φτιάξεις τις συνήθειές σου, είναι πολύ εύκολο να πάρεις τον κατήφορο. Ένα υγιές σώμα και καλές διατροφικές συνήθειες στα 20 σου, εγγυώνται υγεία και ομορφιά για τα επόμενα χρόνια. Για το κάπνισμα, δεν το συζητάω καν – δεν είναι cool ούτε κατά διάνοια.

Να πας σε μια συναυλία της αγαπημένης σου μπάντας

Ξανά, η τρέλα των 18 δεν συγκρίνεται με την συγκρατημένα χαρά ενός 28άρη. Αν έρθει η αγαπημένη σου μπάντα στην Ελλάδα και είσαι ακόμη… μικρός, πήγαινε. Ξέσπασε. Χτυπήσου. Ούρλιαξε. Την επόμενη μέρα θα πονάς παντού και δεν θα μπορείς να μιλήσεις. Θα το θυμάσαι, όμως, για μια ζωή…

Γίνε χώμα

Ποτά υπάρχουν πολλά. Καλύτερα να μην το κάνεις με τεκίλα, αλλά… τέσπα. Το θέμα είναι πως τα μεθύσια των 18-21 είναι και τα πιο τρελά, χαμένα, χωρίς καμία λογική… Αυτά που αφήνουν ιστορίες που θα λες για χρόνια με την παρέα σου. Φυσικά, μείνε μακριά από τιμόνια κλπ. και έχε γύρω σου άτομα εμπιστοσύνης 😉

Ταξίδεψε σε μια ξένη χώρα

Ξέρεις, όλοι μας λέμε «θέλω να ταξιδέψω» αλλά πολύ λίγοι το κάνουμε πραγματικά. Μην κάθεσαι στα αυγά σου, ειδικά όταν έχεις την δυνατότητα να πας σε μια χώρα του εξωτερικού. Αν γυρίσεις λιγάκι τον κόσμο πριν τα 21 σου, το μυαλό σου θα ανοίξει με τρόπους που δεν είχες φανταστεί…

Μάθε να βγαίνεις έξω μόνος σου

Δεν λέω να απαρνηθείς τις παρέες, αλλά να μπορείς να περιμένεις για ένα μισάωρο τον φίλο σου που σε έστησε (χωρίς να αισθάνεσαι άβολα) ή να μπορείς να πιεις έναν χαλαρό καφέ σε μια ξένη πόλη χωρίς να παρακαλάς για παρέες. Πίστεψε με, είναι ένα skill που θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Διάβασε κλασσική λογοτεχνία

Τίποτε δεν μπορεί να γεμίσει το μυαλό σου με περισσότερη γνώση και αντίληψη για την ανθρώπινη ζωή από τους μεγάλους κλασσικούς συγγραφείς. Διάβασε Ντοστογιέφσκι για να μάθεις καλύτερα τον ίδιο σου τον εαυτό. Θα σου χρειαστεί στα 25 σου.

Χαλάρωσε

Το καλό με τις φοιτητικές ηλικίες είναι πως δεν έχεις μεγάλες ευθύνες, δεν περιμένει ακόμη κανείς τίποτα από σένα. Γι’ αυτό και πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως το άγχος δεν έχει χώρο στη ζωή σου – και να φτιάξεις μια καλή βάση για μια χαλαρή, ζωντανή ζωή και στη συνέχειά της.

 

Πηγή

Leave a Response