Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
More

Μαγεία: Έκρηξη μετεωρίτη κάνει τη νύχτα μέρα σε λίγα δευτερόλεπτα

1.5Kviews

Εντυπωσιακό βίντεο που μας έρχεται από την παγωμένη Φινλανδία – Πώς γίνεται η νύχτα μέρα από τη λάμψη του μετεωρίτη

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Ιντάρι της Φινλανδίας. Όπως μπορείτε να δείτε στα πλάνα του παρακάτω βίντεο, ένας μετεωρίτης έκανε κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα κατά το πέρασμα του από τον ουρανό, πριν προσκρούσει στο έδαφος.

Το φαινόμενο έγινε αισθητό σε Ρωσία, Φινλανδία και Νορβηγία, ενώ από την πτώση του μετεωρίτη δεν υπήρξαν ζημιές ή θύματα.

Το Νορβηγικό Δίκτυο Εντοπισμού Μετεωριτών ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για μετεωρίτη που δεν διαλύθηκε κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα της γης, αλλά μεγάλο κομμάτι του κατάφερε να φτάσει μέχρι την επιφάνεια του πλανήτη μας.

“Ένας τέτοιος μετεωρίτης λάμπει τόσο έντονα που αποκαλείται “μπάλα φωτιάς” καθώς εκρήγνυται αρκετές φορές κατά την κάθοδό του στη Γη” εξήγησε ο Morten Bilet από το Δίκτυο Παρακολούθηση Μετεώρων της Νορβηγίας.

Ανέφερε συγκεκριμένα, ότι εξερράγη τμήμα του και κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα αλλά ακολούθησαν και άλλες εκρήξεις κατά τη διάρκεια της καθόδου του στη γη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το εντυπωσιακό φαινόμενο. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, κατά το “πέρασμα” του μετεωρίτη είδαν τον ουρανό να γίνεται  ελαφρά κοκκινωπός, μετά μπλε και στη συνέχεια ακολούθησε η εκτυφλωτική λάμψη.


Πηγή 

Leave a Response