Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
More

Τελειώνει ο μισθός σου γρήγορα; Δες τι κάνεις λάθος

1.51Kviews

Τελειώνει ο μισθός σου πολύ πριν ξαναπληρωθείς; Συχνό φαινόμενο που απασχολεί πολλούς. Μαζέψαμε μερικά τρικ, για να γλυτώσουμε μερικά χρήματα.

Μη πετάς το φαγητό που μένει

Αγόρασες τόσα τάπερ, χρησιμοποίησε τα. Το φαγητό που πετάμε στο δυτικό κόσμο, είναι αρκετό να θρέψει το 90% του πληθυσμού μας. Αποθήκευσε το φαγητό που περισσεύει, και απέφυγε το φαγητό από έξω. Τα λεφτά που θα εξοικονομήσεις θα σε ξαφνιάσουν. Πρόσθεσε και τις θερμίδες που θα γλυτώσεις, και είμαι σίγουρος θα το εφαρμόσεις άμεσα.

Κόψε το κάπνισμα

Οι καπνιστές είναι τα εύκολα θύματα για το υπουργείο Οικονομικών. Μέσα σε μια πενταετία, έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 5 φορές οι τιμές των τσιγάρων. Κόβωντας λοιπόν αυτή τη βλαβερή συνήθεια θα εξοικονομήσεις πολλά χρήματα. Κάντο ένα μήνα, πολλάπλασίασε το επί 12, και με ευχαριστείς μετά.

Κυνήγα τις προσφορές

Στην εξώπορτα σου, βρίσκεις συνέχεια φυλλάδια από σούπερ μάρκετ. Μη τα προσπερνάς, κρύβουν ευκαιρίες, που θα κάνουν το μισθό σου, μισθό κανονικό. Εκπτώσεις 50% μη τους γυρνάς τη πλάτη, θα το μετανίωσεις στο τέλος του μήνα.

Μόνωσε το σπίτι 

Έρχεται ο ταχυδρόμος και ανεβάζεις πίεση; Οι λογαριασμοί πλέον, είναι το 50% του εισοδήματός μας. Μην φτάσουμε στην υπερβολή και ανάψουμε τα κεριά, και κυκλοφορούμε με τις κουβέρτες. Μπορείς όμως να αλλάξεις τα φθαρμένα κουφώματα, να κλείσεις σώματα σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς. Να κλείσεις πόρτες ώστε να διατηρηθεί η ζέστη, και εκ πείρας πριν φύγεις, ξαναγύρνα να δεις ποια φώτα άφησες ανοιχτά.

Το καφέ σου φτιάξε τον σπίτι σου

Μπορεί να είναι φθηνός ο καφές που παίρνουμε από το δρόμο, αλλά αν το αθροίσεις θα εκπλαγείς με το σύνολο της πρόσθεσης. Θερμός και κάτι ποπ ποτήρια που κυκλοφορούν, θα σε κάνουν να δείχνεις πολύ μοντέρνος, και θα περισσέψουν και λεφτά για εκείνο το ταξίδι, που σχεδιάζεις αλλά δεν κάνεις, τα τελευταία 3 χρόνια.

Περπάτα περισσότερο

Πολλοί από μας χρησιμοποιούμε ταξί, για να διανύσουμε μια απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια. Σκέψου τη γυμναστική που θα κάνεις, και τα κέρματα που θα μαζεύονται στη τσέπη σου, κάθε φορά που θα προτιμήσεις να περπατήσεις αυτή την απόσταση. Τα παπούτσια που κοιτάς στο αγαπημένο σου μαγαζί, σε περιμένουν από την οικονομία που θα κάνεις.

Μη κάνεις συνδρομές που δεν θα χρησιμοποιήσεις

Έχω φίλο που έκανε 18 μήνες συνδρομή σε γυμναστήριο, και δεν πήγε ούτε μια φορά. Τον δικαιολογώ βέβαια, η κοπέλα που του πούλησε το πακέτο άνετα έβγαινε Μις Ελλάς. Το marketing έχει πολά κόλπα να σε πείσει για πράγματα που δεν χρειάζεσαι. Αν δεν είσαι τύπος της πειθαρχίας και του προγράμματος, ποιος ο λόγος να δεσμευτείς και να πληρώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα; Άλλωστε οι περισσότεροι πάμε γυμναστήριο μετά τη Κυριακή του Πάσχα.

 


Πηγή

Leave a Response