Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Καθημερινά

Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν βγάζει 25 εκατομμύρια το χρόνο από το Game of Thrones

1.17Kviews

Τον Ιανουάριο του 2016 το περιοδικό «TIME» τον συμπεριέλαβε στην λίστα των ανθρώπων με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Η σειρά των βιβλίων του «Ένα τραγούδι για την πάγο και την φωτιά», πούλησε περισσότερα από 25 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το 2011 η σειρά των βιβλίων «υιοθετήθηκε» από το συνδρομητικό κανάλι ΗΒΟ και παρουσιάστηκε ως το σήριαλ που έμελλε να γράψει ιστορία το «Game of Thrones». Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν δεν άργησε να δει την ιστορία που εμπνεύστηκε και αποτύπωσε στο χαρτί πριν από περίπου 30 χρόνια να αποκτά φανατικούς θαυμαστές, να αποκτά ένα κοινό τόσο αφοσιωμένο που ενδιαφερόταν για οτιδήποτε σχετίζονταν με αυτήν.

Παράλληλα είδε τα έσοδα του να αυξάνονται σε τέτοιο βαθμό που σήμερα είναι ένας από τους πιο εύπορους συγγραφείς του κόσμου. Οι εισπράξεις του από το ΗΒΟ φτάνουν τα 15 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, ενώ από τα δικαιώματα των βιβλίων κερδίζει άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Επιπλέον έχει στην ιδιοκτησία του ένα δίκτυο αξίας 65 εκατομμυρίων δολαρίων στο οποίο ανήκουν τα δικαιώματα από διάφορα προϊόντα που συνδέονται με τα βιβλία του και το Game of Thrones, όπως παιχνίδια, προϊόντα για το σπίτι, ενθύμια, υπογεγραμμένα βιβλία και διάφορα άλλα.

Θυμάστε αυτό το κοριτσάκι από το Game of Thrones;

Ο 69χρονος Μάρτιν που μένει ακόμα στη Σάντα Φε, στο ίδιο σπίτι που ζούσε και πριν από 30 χρόνια, έχει δημιουργήσει πλέον μία αμύθητη περιουσία και αποτελεί, μετά την συγγραφέα του Harry Potter Τζ. Κ. Ρόουλινγκς, τον 2ο πιο ακριβοπληρωμένο συγγραφέα της εποχής μας.


Πηγή

Leave a Response