Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
More

Η εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας στην Αρκαδία και οι μύθοι γύρω από αυτή

1.33Kviews

Η διαδρομή προς την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα της Αρκαδίας, είναι αρκετά δύσκολη αλλά σε αποζημιώνει με την εκπληκτική ομορφιά του τοπίου, και την εντυπωσιακή εικόνα του ναού.

Το εντυπωσιακό με αυτόν τον ναό είναι ότι 17 δέντρα κυριολεκτικά, ξεφυτρώνουν μέσα από τη σκεπή του ιερού ναού συνθέτοντας μια εικόνα που σου προκαλει δέος. Ένα ανεξήγητο θαύμα της φύσης, που έχει δημιουργήσει άπειρους μύθους γύρω από αυτό, και προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες ώστε να δουν από κοντά αυτή τη μαγική εικόνα. Επιπλέον μυστήριο δίνει το γεγονός, ότι τα δέντρα δεν έχουν ρίζες, και ότι από τα θεμέλια του ναού αναβλύζουν νερά. Επίσης απόριας άξιο έιναι πως αντέχει η σκεπή τόσο βάρος, ενώ τα δέντρα ακόμα αναπτύσσονται.

Ένας από τους μύθους που ακούγονται, ο πιο δημοφιλής, είναι ότι τα δέντρα είναι το σώμα και τα μαλλιά της Οσιοπαρθενομάρτυρα Θεοδώρας, η οποία λίγο πριν πεθάνει φαίνεται να παρακάλεσε το Θεό, πριν τον αποκεφαλισμό της, οι τρίχες του κεφαλιού της να γίνουν δέντρα, το αίμα της ποτάμι για να τα ποτίζει και το σώμα της ναός.

 


Πηγή

Leave a Response