Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
Ειδήσεις

Ομολόγησε ο ύποπτος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

1.05Kviews

Ραγδαίες εξελίξεις τα τελευταία λεπτά με τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β΄ Νεκροταφείο στις 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ προσήχθη και ομολόγησε ένας Έλληνας 51 ετών πιθανότατα τοξικομανής που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι το κίνητρο του ήταν η ληστεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ένα από τα πρόσωπα που ήταν βασικοί ύποπτοι για την υπόθεση βάσει των στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί από το νεκροταφείο και τις κάμερες ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει, μάλιστα, στην ταυτοποίηση DNA από το χώρο του εγκλήματος και εμφανίζονταν σίγουροι ότι αυτό το στοιχείο θα τους οδηγήσει στο δολοφόνο.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο protothema.gr ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, Απόστολος Λύτρας: έγινε προσαγωγή ενός άνδρα 51 ετών, τοξικομανή που το κίνητρό του ήταν η ληστεία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η αστυνομία εξέταζε το υλικό από τις κάμερες στην περιοχή γύρω από το νεκροταφείο στα Πατήσια ενώ είχε βάλει στο μικροσκόπιο και το τελευταίο στίγμα του κινητού της τηλεφώνου.

Ειδικά όσον αφορά το κινητό τηλέφωνο οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο άγνωστος προσπάθησε να διώξει από πάνω του το smartphone, πουλώντας το όσο – όσο σε κλεπταποδόχους στη μαύρη αγορά της Αθήνας καθώς το τελευταίο του στίγμα ήταν στην περιοχή της Ομόνοιας.

Πρόκειται για επιβεβαίωση του ενός εκ των δύο βασικών σεναρίων που εξέταζαν οι αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί έλεγαν ότι επρόκειτο για ληστεία από κάποιον τοξικομανή της περιοχής που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι μέσα στο κοιμητήριο βρίσκονται άνθρωποι πονεμένοι, συναισθηματικά φορτισμένοι και ενδεχομένως απρόσεκτοι με τα προσωπικά τους αντικείμενα για να βουτήξει την τσάντα που θα του εξασφάλιζε τη δόση του και κάτι πήγε στραβά με αποτέλεσμα πάνω στο παραλήρημα να μαχαιρώσει την 32χρονη.

 


Πηγή

Leave a Response