Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Design σπίτιαΑρχιτεκτονική

Kάποτε ήταν η κατοικία βοσκών στην Κύθνο! Δείτε τι είναι σήμερα.

2.99Kviews

Kάποτε ήταν η κατοικία βοσκών και σήμερα είναι ένα πανέμορφο καλοκαιρινό σπίτι με εκπληκτική θέα και στο βάθος απέραντο γαλάζιο στην πανέμορφη Κύθνο! 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Polisgram μεταμόρφωσε πλήρως ένα μέρος που κάποτε χρησιμοποιούνταν για να ξεκουράζονται οι βοσκοί και τα ζώα τους σε μικρό καλοκαιρινό σπίτι ιδανικό για τις διακοπές και χαλάρωση.

Η κατοικία των 65 τ.μ. στην περιοχή Αφιόνας της Κύθνου, ακολούθησε όλες τις κατασκευαστικές τεχνικές του παραδοσιακού “κελιού”, που ήταν η κατοικία των βοσκών στην Κύθνο.

Η πέτρινη κατοικία που είχε σχεδόν κατεδαφιστεί, σχεδιάστηκε ξανά από την αρχή και ανακατασκευάστηκε έτσι ώστε να παρέχει δύο επιπλέον χώρους διαμονής στην κυρίως κατοικία.

Σημαντικά ιστορικά αρχιτεκτονικά στοιχεία της κατοικίας διατηρήθηκαν, όπως το παλιό τζάκι και οι θυρίδες στον ενδιάμεσο τοίχο.

Επίσης αποτυπώθηκαν και αναχρησιμοποιήθηκαν κάποιες από τις μεγάλες πέτρες στο αυθεντικό τους σχήμα δημιουργώντας έτσι μία μοναδική υφή που προσομοιάζει την αίσθηση σπηλαίου που είχε το παλιό “κελί”.

Ταυτόχρονα, η τοπική παραδοσιακή τεχνική δόμησης με πέτρα, “ξερολιθιά”, συνδυάστηκε με άλλα παραδοσιακά στοιχεία όπως η τσιμεντοκονία, το φυσικό ξύλο και οι πέτρινες πλάκες, δοσμένα όμως με ένα λιτό και σύγχρονο σχεδιασμό.

Το δάπεδο της κατοικίας, ακολουθώντας τις τοπικές τεχνικές δαπέδου, ενσωματώνει γεωμετρικά σχήματα βάσει σχεδιασμού, δίνοντας έτσι μία διαφορετική και ανάλαφρη οπτική.

KELI

KELI9

Διαβάστε επίσης: Η παραλία όπου ένα σπίτι πωλείται 100.000.000 δολάρια!(photos)

KELAK88

KELI99

KELI88

Διαβάστε επίσης: Στη «μαγική» βίλα του David Copperfield αξίας 17,55 εκατ. δολάριων!

KELI77

KELI8882

KELI885

 


Πηγή:e-radio

Leave a Response