Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Καθημερινά

Σάλτσα σόγιας 360 ετών στα παϊδάκια στο μενού για τον Τραμπ

1.32Kviews

Σάλτσα σόγιας που είχε παρασκευαστεί πριν από 360 χρόνια, όπως και το αγαπημένο ψάρι του προέδρου των ΗΠΑ, θα περιλαμβάνει το μενού στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δείπνο στον Κυανό Οίκο, που ονομάζεται έτσι λόγω των μπλε κεραμιδιών στη στέγη του, ένα σύνολο κτιρίων που αποτελούν την επίσημη κατοικία του νοτιοκορεάτη προέδρου στη Σεούλ, περιλαμβάνει πιάτο με μοσχαρίσια παϊδάκια που συνοδεύονται «με εξαιρετική σάλτσα σόγιας 360 ετών», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού προεδρικού μεγάρου.

Η σάλτσα σόγιας είναι ένα από τα βασικά συστατικά της νοτιοκορεάτικης γαστρονομίας. Παρασκευάζεται από διάσημους τεχνίτες και υφίσταται ζύμωση επί δεκαετίες, ίσως και αιώνες και πωλείται αντί δεκάδων χιλιάδων δολαρίων το λίτρο.

Κατά τη διάρκεια έκθεσης γαστρονομίας το 2012, μια ομάδα από τεχνίτες παρουσίασε μια σάλτσα που παρασκευάστηκε, σύμφωνα με αυτούς, πριν από 450 χρόνια, που πωλείτο αντί 100 εκατομμυρίων γουόν (77.000 ευρώ). Άλλο πιάτο του αποψινού δείπνου θα είναι γλώσσα ψητή, το αγαπημένο ψάρι του Τραμπ.

«Το μενού είναι προσαρμοσμένο σε τοπικές γεύσεις, παραδοσιακές, οι οποίες μπορεί επίσης να είναι του γούστου του προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

To δείπνο αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τα πολύ αμερικάνικα εδέσματα που προσφέρθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στην Ιαπωνία από τον πρωθυπουργό Σίνζο ‘Αμπε, με τον οποίο ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατηρεί πολύ πιο θερμές σχέσεις συγκριτικά με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-Ιν.

Μερικές ώρες μετά τη άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στο Τόκιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Σίζνο Αμπε έφαγαν χάμπουργκερ με τυρί κέτσαπ. Το μπιφτέκι του ήταν από αμερικανικό βοδινό. Και το κυρίως πιάτο ήταν μπριζόλα. Στο αποψινό δείπνο υπάρχει επίσης γαρίδα που αλιεύτηκε κοντά σε απομακρυσμένα νησάκια στη θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το προεδρικό μέγαρο, τα οποία διεκδικούν η Σεούλ και το Τόκιο.

 


Πηγή

Leave a Response